Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupska

Na 4. godišnjicu urušavanja najavili da nastavljaju kopati!

kupska
Robert Anić/Pixsell
13.09.2011.
u 12:43

Nakon sastanka s HEP-om i Tehnikom građani su odlučili tražiti da građevinska inspekcija zaustavi gradnju.

Na četvrtu godišnjicu urušavanja Kupske ulice jučer poslijepodne HEP i Tehnika obavijestili su stanare te ulice da će se radovi nastaviti za desetak dana. Opet će se kopati sada zatrpana jama za čijeg se dubljenja uzdrmala statika i propala ulica, u kojoj će se smjestiti garaža na šest etaža.

Prepravljen projekt

Stanari Kupske ulice, kojima su 2007. godine popucale kuće, jedna se prepolovila, a ulica im je propala u zemlju, ogorčeni su i jadni, a posebno ih je uvrijedio apsurd nalik na provokaciju da im se nastavak gradnje najavljuje na godišnjicu kada su morali bježati od kuće. Odmah nakon sastanka s članovima uprave HEP-a, koji je investitor buduće poslovne osmerokatnice, i predstavnicima Tehnike, koja izvodi radove, počeli su prikupljati potpise. 

– Tražit će od građevinske inspekcije da zaustavi gradnju jer su u tijeku građanske i kaznene parnice. Osjećaju se izigrani. Ako se nastave radovi, neće imati nikakvu podlogu da ostvare svoja prava. Pisat će ministru graditeljstva i predsjednici Vlade da vidimo kako će sustav reagirati – kazao je Krešimir Končić, predsjednik udruge STUP i nezavisni vijećnik Vijeća gradske četvrti Trnje, koji je dao podršku stanarima. Bio je na sastanku i kaže da je investitor dobio građevinsku dozvolu na temelju prepravljenog projekta te da su najavili kako će koristiti istu tehniku kojom se gradila garaža projekta Cvjetni.

Građani izgubili spor

– Ne sumnjamo da je Tehnika dobra i da će sada biti oprezniji, ali građani gube svaku polugu da ostvare svoja prava – prenosi Končić bojazni stanara. Podsjetimo, u svibnju ove godine građani iz Kupske izgubili su spor protiv HEP-a i Tehnike za ometanje posjeda jer je sud utvrdio da nije dokazano kako su radovi uzrok urušavanja ulice. Voditelj radova spomenutog gradilišta Krešimir Grubeša nije želio ništa komentirati nego nas je uputio na Upravu i odnose s javnošću tvrtke Tehnika.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
20:52 14.09.2011.

glasjate si za udbaše pa ce sve bit dobro,ovo me podsjeća na foru kad HRT naplaćuje pretplatu slijepcu jer nije dostavio svu potrbnu dokumentaciju..HAHAHAHAH

Avatar kukulelavac
kukulelavac
22:10 13.09.2011.

Stanari Kupske ulice, kojima su 2007. godine popucale kuće, jedna se prepolovila, a ulica im je propala u zemlju, ogorčeni su i jadni, a posebno ih je uvrijedio apsurd nalik na provokaciju da im se nastavak gradnje najavljuje na godišnjicu kada su morali bježati od kuće. Odmah nakon sastanka s članovima uprave HEP-a, koji je investitor buduće poslovne osmerokatnice, i predstavnicima Tehnike, koja izvodi radove, počeli su prikupljati potpise. ====================== Građani : Uhvatite kojeg predstavnika,vreću crnu na glavu i udri,udri,i samo udriii

RE
retriver
06:14 14.09.2011.

Sad se bune a lani su se na godišnjicu slikali s tom istom Upravom.I to sređeni kako da idu na bal.Trebaju se buniti protiv zgrade ali ne protiv sanacije jer su sanirali samo ulicu dok HEP-ove zgrade i dalje \"vise\".Mogle bi im one jednog dana pasti na glavu.A da ne pričam o prašumi koja raste na tom gradilištu.Centar grada.Sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije