Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija HDZ-a

'Milane, jesi li za balkanski ili europski Zagreb?'

Milan Bandić na Danima balkanske ljubavi, portal (1)
Foto: screenshot/Facebook
1/4
26.08.2013.
u 14:02

– Pozivamo gradonačelnika Bandića i sve druge koji još nisu da već jednom odbace simbole komunizma, kao što su odbačeni simboli nacizma, fašizma i ustaštva, rekao je HDZ-ov Andrija Mikulić

– Milane, jesi li za balkanski ili europski Zagreb? – upitali su gradski HDZ-ovci na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnika Milana Bandića. Razlog je njegovo sudjelovanje na manifestaciji „Dani balkanske ljubavi“ u subotu na kojoj se prema stavu GO HDZ-a veličao jedan od totalitarnih režima – komunizam.

– Pitam građane znaju li da su glasujući za Milana Bandića glasovali za štovatelja jednog od najvećih zločinaca – Josipa Broza Tita – kazao je predsjednik GO HDZ-a, Andrija Mikulić.

I HDZ podupire antifašizam, dodao je, no ne i komunizam.

– Pozivamo gradonačelnika Bandića i sve druge koji još nisu da već jednom odbace simbole komunizma, kao što su odbačeni simboli nacizma, fašizma i ustaštva. Baš na dan proslave na Bundeku, 1947. u Istri od komunističke ruke brutalno je zaklan nevini hrvatski svećenik Miroslav Bulešić, za kojega se uskoro očekuje proglašenje blaženim. Pitamo se hoće li prigodom beatifikacije, ako bude nazočan, dok se bude rukovao s biskupima i svećenicima, gradonačelnik Milan Bandić na sakou nositi bedž s likom Josipa Broza Tita – zaključio je Mikulić.

>>'Bi li Jasenovac bio pravedan čin da je pobijedila druga strana?'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije