Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Bandić:

'Legalizacija je povijesna prilika da se sredi stanje u prostoru'

Mrak Taritaš (1)
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
26.07.2013.
u 15:07

Grad će osnovati poseban Ured koji će se baviti samo rješavanjem pristiglih zahtjeva, i to na brz, operativan i učinkovit način.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš raspravljala je s predstavnicima Zagrebačke županije te gradonačelnikom Milanom Bandićem o što učinkovitijem rješavanju zahtjeva za legalizacijom kojih je oko 46.000 – na razini županije te 90.000 na razini Zagreba.

Ministrica je istaknula kako je Zakonom o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama predviđeno da se 20 % posto sredstava od naknade namjenski potroši na rad ureda koji predmete rješavaju, što u konačnici znači da se iz tih sredstava mogu financirati plaće djelatnika, oprema i najam prostora. Također je istaknula kako se do kraja kolovoza od svih županija i gradova očekuje da dostave svoj plan rada te definiraju mogu li sami preuzeti posao rješavanja zahtjeva, koji bi, naglasila je, velikim dijelom trebao biti gotov za dvije godine.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljanović izvijestio je ministricu kako županija radi na organizaciji tog velikog posla i traži nove smještajne kapacitete u kojima bi se cijeli proces mogao odvijati.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić naglasio je kako će grad Zagreb i svi njegovi suradnici pružiti apsolutnu podršku procesu legalizacije kojeg je nazvao „ povijesnom prilikom da se sredi stanje u prostoru.“ U tom smislu, najavio je, Grad će osnovati poseban Ured koji će se baviti samo rješavanjem pristiglih zahtjeva, i to na brz, operativan i učinkovit način. Najavio je i dodatno zapošljavanje, posebno kadrova srednje stručne spreme – građevinara, upravnih referenata, ekonomista. Uz dobru organizaciju i učinkovitost, očekuje da će većinu premeta riješiti u zadanom roku, a novi će Ured bit u funkciji, najavio je, najkasnije do kraja tekuće godine.

>>Županija zapošljava još 12 novih djelatnika za legalizaciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije