Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mošt u vino

Kušanje ‘mladog’ vina i nastupi KUD-ova za Dan svetog Martina

Martinje
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
08.11.2014.
u 08:00

Svjesni opasnosti na prometnicama u vrijeme Martinja, policija je pojačala kontrolu te je sinoć počela s preventivnom akcijom “Vozim, ne pijem”

Blagdan svetog Martina, dan kad se, prema tradiciji, mošt pretvara u vino, mnogi će, uz koju kapljicu, proslaviti već ovog vikenda. Gradovi Zagrebačke županije za subotu i nedjelju pripremili su brojna događanja pa će danas od 18 sati početi proslava Martinja na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji.

Za sve posjetitelje osigurano je besplatno vino te kobasice, kao i nastupi različitih KUD-ova.

“Martinski dani” u Dugom Selu počeli su već sinoć, koncertom Opće opasnosti, a nastavljaju se danas Martinskim sajmom, sutra vatrometom te krštenjem mošta na sam Blagdan svetog Martina.

Sva događanja za posjetitelje su besplatna, a odvijat će se u šatoru pokraj Pučkog otvorenog učilišta, Zorićeva 21. U Jaski Martinje će se slaviti 11. studenog, i to kušanjem vina od 18 sati u Žitnici perivoja dvorca Erdödy, dok je Samobor svoj program pripremio za vikend 15. i 16. studenog.

Na tamošnjem Trgu kralja Tomislava nastupit će kulturnoumjetnička društva, ocjenjivat će se mošt, kao i kušati “mlado” vino. Hoće li se održati i “Martin u Zagrebu”, manifestacija na Trgu bana Jelačića, još se ne zna, ali programe su pripremili brojni kafići i klubovi.

Komentara 2

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:31 08.11.2014.

Kaj su to dva krampusa?

MH
mrtav-hladan
16:57 09.11.2014.

Bice razbitih glava i auta .ko svake godine u ovo vrijeme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije