Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADVENT U VELIKOJ GORICI

Klizalište, božićno selo, veseli vilenjaci i bogata autohtona gastronomska ponuda

Velika Gorica: Predbožićna manifestacija Prosinac u Gorici
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/9
04.12.2022.
u 14:40

Turistička zajednica grada Velike Gorice, uz potporu Grada Velika Gorica, Turističke zajednice Zagrebačke županije, Udruženja obrtnika Velike Gorice, te gradskog komunalnog poduzeća i Pučkog otvorenog učilišta, ovog prosinca pobrinut će se da ne nedostaje dobre zabave, blagdanskog štimunga, fine hrane, jedinstvenog ugođaja, ali i istinske blagdanske čarolije

Spektakularnim koncertom Sanje, Marinka i Zeca, odnosno Ex Novih fosila otvoren je Advent u Velikoj Gorici i prekrasno klizalište u parku kod Muzeja Turopolja. Nakon otvorenje klizališta, u 18 sati zapaljena je druga adventska svijeća na Trgu Stjepana Radića uz nastup zbora župe Blaženog Alojzija Stepinca i učenike OŠ Nikole Hribara. Nezaborasvni nastup bivših Novih fosila na kojem su uživale sve generacije Velikogoričana adventski je poklon Međunarodne Zračne luke Zagreb - Zagreb Airport

Jedinstveno Božićno selo u kojem vrijedni vilenjaci čekaju svu djecu željnu zimskih radosti na otvorenom, adventski sajam s lokalnim suvenirima, kulturni program i koncerti, nastupi dječjih zborova i kulturno-umjetničkih društava, nikad bogatija ugostiteljska ponuda i spektakularni winter pub samo su dio ovogodišnjeg programa Advent u Gorici

Turistička zajednica grada Velike Gorice, uz potporu Grada Velika Gorica, Turističke zajednice Zagrebačke županije, Udruženja obrtnika Velike Gorice, te gradskog komunalnog poduzeća i Pučkog otvorenog učilišta, ovog prosinca pobrinut će se da ne nedostaje dobre zabave, blagdanskog štimunga, fine hrane, jedinstvenog ugođaja, ali i istinske blagdanske čarolije.

U središnjem gradskom parku može se uživati u klizanju pod lampicama i nikad bogatijoj gastronomskoj ponudi (domaći turopoljski štrukli s makom kao turopoljska verzija poznatih germknedli, specijaliteti s raclette sirom, bavarske kobasice, peciva sa zeljem i buncekom, fritule, kuhano vino i gin, tople rakije te još mnogo toga).

Na bogatom adventskom sajmu moći ćete pronaći svakakve sitnice za sebe i svoje najmilije, a najveselije će zasigurno biti u Božićnom selu gdje će i ove godine svakog dana do 31. prosinca vrijedni će vilenjaci i tete pričalice pripremiti raznovrstan program za mališane.

Park Plemenite općine turopoljske tako će postati pravi Vilenjački poligon, gdje će mališani moći sudjelovati u raznim igraonicama, radionicama, pogledati raznolike lutkarske i mađioničarske predstave. Program u Božićnom selu počeo je danas u 10 sati. 

Veselim vilenjaci kod Muzeja Turopolja jer pripremili su najzabavniji program za vaše klince i klince: sportske Vilenjačke igraonice by Klokan sport, predstavu za djecu: LJUBICA ZUBICA, pisanje pisma Djedu Božićnjaku, SOBovanje i potraga za crvenim nosom, teta Pričalica

U ponedjeljak 18 sati otvara se izložba svečanih narodnih nošnji Hrvatske iz fundusa Folklornog ansambla Turopolje uz prigodan nastup njihovog  tamburaškog i plesnog ansambla u Centru za posjetitelje Velike Gorice, Trg kralja Tomislava 2. U utorak 6.12. uz prigodan program čekamo Svetog Nikolu i Krampusa koji će svoj djeci podijeliti poklon pakete.

Od sutra pa do petka bit će otvoren i Ured Bake Božićnjak tik do Centra za posjetitelje. Velikogorička Udruga za razvoj kreativnog stvaralaštva DIVA priprema prodajnu izložbu rukotvorina i ukrasa, kako ne biste lutali u potrazi za darovima za pod bor, a Udruga "Uzorne hrvatske seoske žene" slatke delicije za blagdansko obilje. Radni tjedan završit ćemo na najbolji mogući način: koncertom NELE - Antonele Đinđić u petak 9.12. od 19.30h na pozornici u Parku Plemenite općine turopoljske.

Sve detaljnije informacije i program događanja na Adventu u Gorici možete pronaći na mrežnim stranicama Turističke zajednice Velike Gorice te Facebook stranici Advent u Gorici. Zato se prepustite zimskom ugođaju koji nam donosi prosinac i dođite na neka od brojnih događanja koji su organizatori pripremili za vas. Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih oblizeka… Dovoljno je samo da se prepustite uživanju i božićnoj čaroliji Adventa u Gorici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije