Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Kako do jednostavnijeg parkiranja u Zagrebu?

Aplikacija ZgPark omogućuje buduću integraciju ostalih usluga Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga.
20. svibnja 2019. u 09:12 6925 prikaza
Aplikacija ZgPark
Pogledajte galeriju 1/5

Zagrebački holding d.o.o., podružnica Zagrebparking kontinuirano provodi implementaciju SMART city rješenja u Gradu Zagrebu sa ciljem povećanja kvalitete usluge. Najznačajniji napredak u digitalizaciji usluga Zagrebparkinga uvođenje je mobilne aplikacije ZgPark. Ova dvojezična aplikacija, na hrvatskom i engleskom jeziku, primarno se koristi za kupnju, plaćanje i nadoplatu parkirališnih karata na javnim parkiralištima i u javnim garažama s instaliranim sustavom automatske naplate (JG Rebro, JG Petrinjska i JG Langov trg).

Aplikacija ZgPark | Autor :

Aplikacija omogućuje funkcionalnosti unosa registarskih oznaka vozila, unosa i odabira parkirališnih karata, administriranje korisničkih podataka i bankovnih kartica. Aplikacija ZgPark podržava pre-paid plaćanje te sve vrste bankovnih kartica. ZgPark je moguće preuzeti na AppStore i GooglePlay Internet trgovinama, dok je korištenje mobilne aplikacije kao i sama instalacija na mobilne uređaje jednostavna. Korištenjem aplikacije postižu se značajne uštede za korisnike budući da se ne pojavljuju dodatni transakcijski troškovi. Aplikacija ZgPark omogućuje buduću integraciju ostalih usluga Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga.

Aplikacija ZgPark | Autor :

Sustav za automatsku naplatu parkiranja je instaliran u tri od devet javnih garaža kojima podružnica upravlja (JG Langov trg, JG Rebro i JG Petrinjska) s tendencijom širenja sustava.  Kao dio sustava za automatsku naplatu, ugrađene su kamere za prepoznavanje registarskih oznaka, na ulazu i izlazu iz spomenutih javnih garaža. Kod uspješno kupljenih karata omogućeno je automatsko podizanje izlaznih rampi bez zaustavljanja vozila.

Aplikacija ZgPark | Autor :

Značajna novost za korisnike javnih garaža su automatske blagajne koje uz kovanice i novčanice prihvaćaju i sve bankovne kartice. Plaćanje u navedenim garažama omogućeno je ZgPark mobilnom aplikacijom skeniranjem koda parkirališne karte.

Sadržaj omogućio Zagrebparking

teške optužbe
Ogorčeni zaposlenici: Bolnicu vode portiri i pralje s diplomom iz Banje Luke
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?