Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ročište

Jukić na sudu: Nije dosta isprika, neka Tomašević i plati

Tomislav Tomašević
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
23.01.2019.
u 08:30

Ovo je pritisak na moj rad kao zastupnika, rekao je čelnik stranke Zagreb je naš

– To ne bi bilo to! – uzviknuo je Tomislav Jukić jučer ujutro u sudnici zagrebačkoga Općinskog kaznenog suda u kojoj se našao oči u oči sa svojim imenjakom i predsjednikom stranke Zagreb je naš Tomislavom Tomaševićem. Jukić, koji je Tomaševića tužio zbog klevete jer ga je ovaj lani u ožujku prozvao kao osobu čijoj se tvrtki pogodovalo u namještanju više milijuna kuna vrijedne javne nabave opreme za gospodarenje otpadom, zatim je žustro i nastavio.

– Nije dosta da se on samo ispriča, neka plati. Nije to zbog toga što meni treba novac, neka ga uplati u humanitarne svrhe – inzistirao je Jukić, a prestao je nakon što mu je sutkinja objasnila da u ovoj fazi sudskog postupka nije moguće tražiti novčanu naknadu. Jučer je, naime, održano prvo ročište na kojem se prema zakonu predlaže i pokušaj mirenja, a do toga dolazi ako obje stranke pristanu na uvjete koje si međusobno postave. Jukić je od Tomaševića tražio javnu ispriku, na što Tomašević nije pristao, tako da je mirenje propalo, zbog čega se sad kreće s kaznenim postupkom, a sljedeće je ročište zakazano za 3. ožujka.

– Ne osjećam se krivim i smatram ovo pritiskom na svoj rad kao zastupnika. Moja je dužnost kao gradskog zastupnika da pazim da ne nastane šteta za Grad Zagreb pa sam u medijskim istupima želio skrenuti pozornost na taj postupak javne nabave, posebice imajući u vidu da je protiv Tomislava Jukića postojala USKOK-ova optužnica za namještanje natječaja koja je i potvrđena prije nekoliko dana – kazao je Tomašević nakon održanoga sudskog ročišta.

>>Pogledajte video: Daruvarac na sudu

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Analizator
Analizator
10:36 23.01.2019.

Slika i prilika, sve s potpisom mentora Bandića. Zato samo jedan izbor- Zlatko i Bruna!

ZW
zweistein
09:38 23.01.2019.

jedina ideologija komunjara je lova!!!!

LE
LeandroZG
10:37 23.01.2019.

Jukic postenjak, slucajno je dobio milijunske poslove s gradom kojem je na čelu isti takav postenjak bandiT

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije