Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlak je uvijek brži

HŽ upozorava: Vlakovi će juriti, pazite kako prelazite prugu

pruga, pružni prijelaz
Foto: Ilustracija: Marko Mrkonjic/PIXSELL
03.12.2013.
u 09:35

Pogotovo je važno prilikom prelaženja pruge sa zaprežnim vozilima i traktorima voditi računa o tome da će vlakovi dolaziti dvostruko brže u odnosu na do sada - napominje Željko Dabić, direktor građenja HŽ Infrastrukture.

Od 15. prosinca vlakovi će kroz Veliku Goricu prometovati dvostruko brže, odnosno 140 kilometara na sat. Zbog toga iz HŽ Infrastukture upozoravaju građane da još više pripaze pri prelasku pruge jer neoprezan prelazak može biti koban, prenose Kronike VG.

-  Upozorenje  je namijenjeno ljudima koji su navikli na sporo vučenje vlakova. Vlakovi će vrlo brzo juriti i treba pripaziti kod neovlaštenog prelaženja pruge. Pogotovo je važno prilikom prelaženja pruge sa zaprežnim vozilima i traktorima voditi računa o tome da će vlakovi dolaziti dvostruko brže u odnosu na do sada  -  napominje Željko Dabić, direktor građenja HŽ Infrastrukture.

Komentara 2

LO
lojtra
10:04 03.12.2013.

Teškog li "stručnjaka". Kakvo je to "neovlašteno prelaženje pruge"? Osim toga, ako su brzine vlaka sada 140 km/h onda pružni prijelazi nikako ne smiju ostati nezaštićeni. To je i najblesavijemu jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije