Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA OPASNOSTI

FOTO/VIDEO Čudesna moć prirode: Izlila se Sava u Zagrebu, vodostaj ubrzano raste

Foto: Dario Topić
1/12
03.11.2023.
u 20:52

Kiša je padala tijekom cijele noći i jutra, a Hrvatske vode su povodom rasta vodostaja proglasile redovne mjere obrane od poplave

Vodostaj rijeke Save još jučer navečer počeo je naglo rasti nakon obilnih oborina koje su zabilježene u Sloveniji i Hrvatskoj proteklih dana. Sava u glavnom gradu izlila se tijekom dana, a vodostaj do 20 sati iznosio je 364 cm te je u konstantnom rastu od 10-ak centimetara po satu. 

Kiša je padala tijekom cijele noći i jutra, a Hrvatske vode su povodom rasta vodostaja proglasile redovne mjere obrane od poplave. Radi se o inače standardnoj proceduri kada rijeka naraste za više od 350 centimetara od redovnog vodostaja.  Tim povodom reporter Večernjeg lista Dario Topić javio se večeras sa pješačkog mosta gdje se može vidjeti kako se Sava trenutno prostire od nasipa do nasipa, a rijeka je poprilično brza.

Osim toga, čak je i jedno cijelo stablo završilo u vodi, što govori o silini vode koja je prodrla. 

Kiša u glavnom gradu trenutno ne pada, javlja Topić, a stanje se smirilo i uzvodno, unatoč tendenciji rasta. Iako zasad nema pokazatelja koji bi mogli ukazati na moguću opasnost, priroda je još jednom pokazala svoju moć u vrlo kratkom vremenu. Sava se izlila i prošlog vikenda, nakon što su tijekom petka pale teške oborine, no u nešto nižim brojkama

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 3

LE
lektor
07:52 04.11.2023.

Dijete se popelo na nasip.

ŠS
Štap sa glavom
06:01 04.11.2023.

Kuda se izlila? Osobno i nasipe smatram dijelom riječnog korita.

MI
mikimouse12
01:17 04.11.2023.

Ovo je lijepa slika, a ne kad saljete zalaske sunca u Zg koji su crvene boje barem jednom tjedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije