Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rade dokumentaciju

Draženovu domu novi krov 'ako bude sredstava'

KC Dražen Petrović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
14.08.2018.
u 08:39

Za tehničko rješenje sanacije iz gradske će se blagajne izdvojiti pedeset tisuća kuna, a stanje objekta mora se detaljno analizirati

Umjesto dvorane koja bi dostojno nosila ime “Dom Dražena Petrovića”, ljubitelje košarke na istoimenom trgu dočekuju porazbijani prozori, razbacano smeće i zidovi išarani grafitima.

Budući da redovita održavanja košarkaškoga centra, kao ni sredstva koja se ulažu nisu dovoljna kako bi se smanjio derutan izgled dvorane, Grad će ružan izgled, a i probleme s prokišnjavanjem pokušati ublažiti sanacijom krova. Za izradu tehničkoga rješenja zainteresirane tvrtke mogu se prijaviti do 17. kolovoza, a za dokumentaciju će se iz gradske blagajne izdvojiti pedeset tisuća kuna.

A trebalo bi se, stoji u natječaju, pristupiti detaljnijoj analizi stanja objekta.

– Radovi na kupoli obuhvaćaju uklanjanje postojećeg dotrajalog pokrova od bakrenog lima, uklanjanje postojeće hidroizolacije, djelomičnu sanaciju drvene potkonstrukcije, postavljanje nove hidroizolacije i novog bakrenog pokrova. Također je potrebno izraditi troškovnik krova u dvije faze, ako ne bude sredstava u jednoj godini za zamjenu kompletnog pokrova – stoji u napucima koje je Grad dao tvrtki koja će raditi tehničko rješenje sanacije.

>> Pogledajte što građani Zagreba kažu o obnovi rotora 

Komentara 6

Avatar indigo25
indigo25
19:15 14.08.2018.

Za plače će biti sredstva, već smo se zadužili ove godine da hranimo uhljebe

HE
herojulice
15:01 14.08.2018.

Ako je ona igračka od "placa" na okretištu Dubec koštala 8 milijuna ovo ispod 100 ne može proći.

GR
grebza
15:39 14.08.2018.

Nikakvo čudo kad nam primitivac i njegovi beskorisni uhljebi vode grad i određuju prioritete prema biračkom tijelu, izborima i ostalim ljigavim populističkim kriterijima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije