Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Upali rano ujutro: 'Zatvorili su nam terasu. Ovo je priprema za zatvaranje najstarijeg urbanog kluba'

Iz Jabuke obavještavaju i kako će se događaji tijekom vikenda održati po predviđenom programu.
15. prosinca 2016. u 14:48 7 komentara 4479 prikaza
jabuka terasa
Foto: Facebook/GK Jabuka
Pogledajte galeriju 1/4

Iz legendarnog kluba Jabuka objavili su kako će podnijeti kaznene prijave protiv svih odgovornih nakon što su zaštitari Bilić Erića ušli na njihovu terasu te ju zatvorili u ranim jutarnjim satima.

U priopćenju poslanom medijima iz GK Jabuka navode kako je ovaj "nasilan način" priprema za "zatvaranje najstarijeg urbanog kluba ne sam u Zagrebu, već i šire na ovim prostorima".

– Terasa graniči sa školskom sportskom dvoranom za čije rušenje je Grad Zagreb, kao investitor sam sebi izdao građevinsku dozvolu. Nije nam jasno kako, s obzirom na to da je cijelu građevinsku česticu na kojoj se nalazi i školska dvorana, Ministarstvo kulture RH zaštitilo kao kulturno dobro. Bitno je naglasiti da prostor u kojem se nalazi klub Jabuka nije u vlasništvu Grada Zagreba, oko čega se već godinu dana vodi sudski spor. Prema lokacijskoj dozvoli koju smo dobili na uvid, terasa kluba s kojim Zagreb živi već gotovo 49 godina predviđena je za parkiralište!

Radovi na rušenju sportske dvorane čiji zid se naslanja na Jabuku, počeli su prije 20-ak dana, što smo prijavili Ministarstvu kulture i Građevinskoj inspekciji, ali očito bez uspjeha. Unazad sedam dana, dva puta je zbog pokušaja provale na terasu kluba zvana i policija

S obzirom na navedeno, GSK Jabuka će podnijeti kaznene prijave protiv svih odgovornih koji sudjeluju u ovom barbarskom činu. To nije napad samo na imovinu već i na tradicionalne kulturne vrijednosti Grada Zagreba i Republike Hrvatske.

Podsjećamo da su 1998. godine, tadašnje zagrebačke vlasti zatvorile klub, da bi nakon dobivenog upravnog spora 2001. godine klub ponovno dobio dopuštenje za rad, a osobno je na otvorenje došao tadašnji i sadašnji gradonačelnik Milan Bandić, počastivši sve goste rundom pića. U međuvremenu se u zemljišnim knjigama ništa – stoji u priopćenju.

Iz Jabuke obavještavaju i kako će se događaji tijekom vikenda održati po predviđenom programu.

>> Pogledajte fotografije iz razorenog kultnog kluba Saloon!

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • Avatar patriot-2010
  patriot-2010:

  Strašno. Ruši se stara dvorana. Treba ostaviti sve kako je sada. Bez napretka. A Jabuka koja ima terasu 49 godina treba dobiti papir za terasu na slijedećih 2754 godine.

 • nikola.boromisa11:

  Pa kakve veze ima!Močvara je i tako okupljalište hrvatske kreme(političke,crkvene,sportske i inie).

 • AirMax2:

  Nikad čuo za to "legendarno" mjesto. Po slikama bi rekao da se radi o šupi