Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulaz besplatan

Dođite na Filmski festival smijeha, bit će suza i veselja

festival smijeha
Žarko Bašić/PIXSELL
05.04.2013.
u 13:52

Odabrano je 89 filmova, ima ih za odrasle i djecu, a najbolji se filmovi nagrađuju

Davor i Mija Rogić, Jadranka Brečak Rogić, članovi udruge FFVAL, te Morena Begić i Ana Pejić, entuzijasti su koji su u mjesec dana osmislili i na noge postavili Filmski festival smijeha koji počinje danas u Studiju smijeha u Vlaškoj 92 i traje do sutra.

Zaštitni znak magarac

Ljubav prema smijehu koji smatraju lijekom za turobnu sadašnjicu i pozitivan duh dokazali su volontiranjem na festivalu – od slanja poziva na adrese diljem Europe, preko organizacije festivala, pronalaska sponzora koji će svim sudionicima podijeliti za nagradu umjetničke slike... Želja da promoviraju prijeko potrebnu vedrinu i smijeh u našemu društvu bila je jača od svih izazova, no uspjeha ne bi bilo bez pomoći mnogih prijatelja.

– Cilj je da studio odzvanja od smijeha. Želimo da se svi odlično provedu – kaže Mija Rogić (11), jedna od organizatora i autorica animiranog filma “Ružno pače 3” koje se ne pretvara u labuda, nego radi smiješne stvari, a film je napravila iscrtavajući gotovo 200 folija. Osmislila je i nacrtala zaštitni lik festivala – magarca Fiffa. Publika će moći vidjeti kratke animirane, igrane i dokumentarne filmove. Javilo se više od 130 kandidata među kojima su i oni iz europskih zemalja – Mađarske, Engleske, Belgije, Francuske... Članovi žirija – karikaturist Srećko Puntarić Felix, glumica Komedije Sanja Marin i animatorica Ljubica Heidler – prema kriteriju duhovitosti odabrali su 89 filmova.
Sve filmove autori su izvadili iz arhive pa organizatori zbog puno prijava očekuju da će se za idući festival filmovi raditi namjenski. Uza sve to ulaz na projekcije se ne plaća. 

Favoriti publike

– Imamo i dječji žiri s pet članova koji je odabrao svoje favorite, pa će i oni dobiti nagrade – kaže Davor Rogić.
Svakoga dana nagradit će se tri najbolja filma. Nagrade su noćenje u jednom zagrebačkom hotelu, wellness-paket, igranje golfa. Publika će također birati svoga favorita koji će dobiti nagradu publike.

>>1. Filmski festival smijeha: Izliječimo svijet zabavljajući ga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije