Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan mladosti

VIDEO Pratite norijadu u Zagrebu, okupilo se tisuće mladih

Zagreb: Norijada na  Trgu bana Josipa Jelačića
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/26
26.05.2023.
u 12:08

Maturanti ove godine imaju sreće s vremenom. Bit će pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Zapuhat će većinom umjeren sjeveroistočni vjetar, u gorju s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura oko 25 °C.

Pjesma, ples, zviždaljke, brašno... Zagrebački maturanti danas imaju svoj dan, norijadu, proslavu posljednjeg dana nastave. Središnji program i glavna fešta bit će, tradicionalno, uz jezero Bundek. Maturanti su se u velikim brojevima okupili na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića odakle je u 12 sati krenula povorka. 

- Pozivamo sve maturante Grada Zagreba da se, kao i prethodnih godina, okupe na središnjem mjestu proslave u parku Bundek, gdje će biti organiziran prigodni glazbeno-scenski program koji traje od 13.00 do 20.00. Voditelj programa je animator Marko Petar Orešković, a sudjelovat će Zembo Latifa, DJ Danijel Turk, band Kings, Jakša Jordes & DJ Robbie, Turk The DJ i DJ Vermont- priopćili su iz Grada.

U 14 sati na Bundeku će maturante obići gradonačelnik Tomislav Tomašević. Iz ZET-a javljaju da zbog norijade vrijedi posebna regulacija prometa. U prvoj fazi bit će obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića i Praškom ulicom. Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovat će preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara.

Oko 12.20 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, a oko 12.35 sati očekuje se i kratkotrajni prekid tramvajskog prometa Ulicom grada Vukovara, kod Miramarske (oko 15 minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice).

Zagreb: Norijada na  Trgu bana Josipa Jelačića
1/25

VEZANI ČLANCI:

Istovremeno se očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik do svojih uobičajenih trasa. Za to vrijeme bit će ukinuta autobusna stajališta Lisinski, NSK, Kruge, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti i Sopot. Maturanti ove godine imaju sreće s vremenom. Bit će pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Zapuhat će većinom umjeren sjeveroistočni vjetar, u gorju s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura oko 25 °C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije