Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SURADNJI S HDLU

CROZ poziva umjetnike da pronađu likovno rješenje za njihovo pročelje zgrade

Foto: CROZ
07.05.2020.
u 13:25

S pitanjem, 'Kojeg dobra će nam ovo donijeti?' pozivamo umjetnike da razmotre svoje misli i osjećaje i pokažu svoja razmišljanja o aktualnoj globalnoj situaciji, poručili su iz kompanije.

Nakon sedam umjetničkih dijela predstavljenih na plakatima na pročelju zgrade tvrtke CROZ tijekom 2018. i 2019. godine, HDLU i CROZ nastavljaju suradnju. Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Odabrano umjetničko djela uvećat će se, skenirati i isprintati na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m te postaviti na pročelju zgrade CROZ-a., gdje će biti izloženo šest mjeseci, od lipnja do prosinca 2020. godine. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu.

Dosad su predstavljeni radovi Helene Klakočar, Maje Bachler, Korine Hunjak, Ivane Barišić Tomčić, Ivane Pipal, Tanje Blašković i Darije Jelinčić.

Tema za osmi plakat je: “Kojeg dobra će nam ovo donijeti”

- Globalno smo suočeni s pandemijom a lokalno i s potresom u Zagrebu. Prostor i vrijeme izolacije potaknuli su nas na  promišljanje o nama, našem radu i mogućnostima novih pristupa svemu što smo do jučer uzimali bez previše razmišljanja. Što vam se događa u prostoru autorefleksije i kako gledate na sebe i okruženje u novonastaloj situaciji. Puno je izreka vezanih za teška vremena no mnoge se mogu svesti na pitanje što možemo iz ovoga naučiti i kojeg dobra bi iz svega ovoga moglo izaći? Što bi mogli promijeniti kod sebe i što bi trebali raditi da se te pozitivne promjene vide i osjete u društvu - navode u opisu natječaja.

S pitanjem, 'Kojeg dobra će nam ovo donijeti?' pozivamo umjetnike da razmotre svoje misli i osjećaje i pokažu svoja razmišljanja o aktualnoj globalnoj situaciji. Očekuje se da likovna rješenja budu učinjena u prepoznatljivom stilu dosadašnjeg umjetničkog djelovanja pojedinog autora. S obzirom na frekventnost lokacije i profil posjetitelja, očekuje se da radovi ne sadrže eksplicitan ili neprikladan sadržaj. Očekuju se afirmativna likovna rješenja koja promiču društvenu odgovornost - poručuju iz CROZ-a.

Odabranom umjetniku isplatit će se autorski honorar u iznosu 10.000 kn neto koji isplaćuje HDLU temeljem ugovora o umjetničkom autorskom djelu koji se potpisuje prilikom odabira autora. 

Detaljnije o natječaju pročitajte na poveznici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije