Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'Cijela priča je spin. Podmeću mi u jeku afere s imovinskim karticama'

Objasnio je kako su za taj stan potrošili novac od prodaje supruginog obiteljskog stana koji je bio predmet sudskog spora.
31. siječnja 2020. u 12:29 14 komentara 870 prikaza
Milan Bandić
Foto: Frano Jerkan/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je da je njegova supruga, koja u imovinskoj kartici nema prijavljene prihode, krajem prošle godine njihovoj kćeri kupila stan novcem od prodaje vlastitog stana, u Preradovićevoj ulici u Zagrebu.  

Milan i Vesna Bandić Prepisala ga kćeri Bandićeva supruga kupila stan u središtu Zagreba, odmah isplatila 720.000 kuna?

Index je u četvrtak otkrio da je gradonačelnikova supruga Vesna Bandić krajem prošle godine kupila stan od gotovo 70 kvadrata u centru Zagreba, Trgu Petra Petretića, za 854 tisuće kuna. Prema procjeni, njegova tržišna vrijednost dvostruko veća, a stan je kupljen od gradonačelnikova prijatelja i poduzetnika Željka Šelendića, koji je izravnom nagodbom dobivao poslove od grada Zagreba. Kupljeni stan sada je u vlasništvu kćeri Ana-Marije, a čak 720 tisuća kuna za taj stan Bandićeva supruga uplatila je u gotovini na Šelendićev račun. 

Bandić je ustvrdio da je njegova supruga taj stan kupila od novca dobivenog od prodaje vlastitog stana. Pojasnio je kako se radi o stanu u Preradovićevoj ulici, u kojemu se njegova supruga rodila, a oko kojega je vodila spor s investitorom.

"Kada je završen upravni spor, onda se mogla upisati i realizirati prodaja i nagodba s investitorom. Onog momenta kada se to dogodilo, a moja supruga dobila novce, onda smo mogli zatvoriti kredit za stan u Bužanovoj i pomoći kćerki da kupi stan", kazao je Bandić. Ustvrdio je da je procjenu vrijednosti stana koju je njegova supruga kupila kćeri, radio sudski vještak, kojeg je unajmio prodavatelj, ustvrdivši da je s njegovom imovinom sve transparentno.

Milan i Vesna Bandić PREDAO PAPIRE POVJERENSTVU Grad Zagreb: Supruga gradonačelnika dala je novac za kupnju stana od prodaje svoje imovine

"Radi se o tipičnom spinu. U aferi koja potresa Hrvatsku zadnjih mjesec dana, trebalo je ubaciti malo Bandića, da se stvar malo zamagli", rekao je.

Ustvrdio je da je on jedan od rijetkih dužnosnika u Hrvatskoj koji na vrijeme ispunjava svoje obaveze, te kako je Povjerenstvu za sukob interesa predao informacije o podrijetlu svoje imovine. Iz Ureda gradonačelnika u međuvremenu je priopćeno kako je Povjerenstvo za sukob interesa potvrdilo da je Bandićeva prijava registrirana i valjano ispunjena.

Video: Škola ispunjavanja imovinske kartice

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
 • stefj:

  Mislim da Bandića na formi nećete uloviti. On na to jako pazi, čak su i sve njegove odluke, oko kojih se puno piše, uredno potvrđene u skupštini... Ako se novinari već žele baviti istraživačkim radom (što je jako rijetko, zapravo ... prikaži još! toga niti nema), neka odu u npr. Holding i vide koliko ljudi dolazi na posao, tj. stvarno radi u Holdingu, a koliko ih prima plaću... No onda se tu pojavi problem, a to je da među tim primateljima plaće ima nekih poznanika i rodbine, te sve odmah padne u vodu...

 • herojulice:

  Podmeću mi, dane broje...... jel tako "gospodine" budući bivši gradonačelniče u odlasku. E sad, ono u odlasku vidjet ćemo gdje u Remetinec ili BiH.

 • Avatar dr. Evil
  dr. Evil:

  Šta ste napali jadnu nezaposlenu ženu, vi novinari stvarno birate najranjivije slojeve društva.