Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDAO PAPIRE POVJERENSTVU

Grad Zagreb: Supruga gradonačelnika dala je novac za kupnju stana od prodaje svoje imovine

Milan i Vesna Bandić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
31.01.2020.
u 09:43

"Kupoprodajnu cijenu nije određivao gradonačelnik, a novac za kupnju je imovina supruge koja nije bračna stečevina. Supruga gradonačelnika od prodaje vlastite imovine dala je kćeri novac za kupnju stana", pojašnjavaju iz Grada Zagreba.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svu dokumentaciju vezanu za nedavnu kupnju stana u centru Zagreba, kao i podrijetlo sredstava kojim je stan kupljen, predao je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i to odmah nakon kupnje nekretnine, doznaje Hina u petak iz Grada Zagreba.

Iz Grada poručuju i kako se gradonačelnik drži zakona i procedure te tvrde kako je "sve transparentno i nema ništa sporno".

"Kupoprodajnu cijenu nije određivao gradonačelnik, a novac za kupnju je imovina supruge koja nije bračna stečevina. Supruga gradonačelnika od prodaje vlastite imovine dala je kćeri novac za kupnju stana", pojašnjavaju iz Grada Zagreba.

Sedamdesetak kvadrata u centru Zagreba za 854 tisuće kuna

Index je objavio kako je Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonačelnika i višestrukog USKOK-ova optuženika Milana Bandića, prije nešto više od mjesec dana kupila stan od 68,52 kvadrata u centru Zagreba na Trgu Petra Petretića za 854 tisuće kuna.

Stan je kupljen od obiteljskih prijatelja Željka i Dragice Šelendić, a većina novca, 720 tisuća kuna, odmah je isplaćena na račun.

U imovinskoj kartici Milana Bandića, navodi Index, nema nikakvih naznaka odakle njegovoj supruzi na računu 720 tisuća kuna.

Uzimajući u obzir i kvadraturu garaže i ostave, izračunali su da  je četvorni metar tog stana na elitnoj zagrebačkoj lokaciji plaćen samo 1474 eura, a pozivaju se i na vještaka za nekretnine koji tvrdi da stan vrijedi najmanje dvostruko više.

Stan na Trgu Petra Petretića kupljen je kćeri zagrebačkog gradonačelnika koja se nekoliko dana prije Nove godine upisala kao vlasnica.

Video: Prosvjed protiv Milana Bandića

Komentara 11

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
00:33 01.02.2020.

Remetinec, Remetinec, zatvor pokraj Zagreba, zakaj tamo nikad nigdar nema, - baš ni jednog uhljeba?

HE
herojulice
16:27 31.01.2020.

Ma baš me briga za njegov stan. Šta je s MILIJARDAMA koje su nestale iz proračuna grada?

DU
Deleted user
10:34 31.01.2020.

..tito dragi dali ti to vidiš,rekal bi Izet..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije