Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMOTRA STUDENTSKIH UDRUGA

Budući veterinari demonstriraju šivanje tkiva, studenti FSB-a predstavljaju bolid

Zagreb: Prva smotra studentskih udruga
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/23
20.05.2024.
u 16:00

Spajaju studente srodnih područja, stvaraju široke mreže kontakata, pomažu studentima u studiranju, izvor su zabave, potiču društveni angažman, podižu svijest o zanimanjima koja su zanemarena, stvaraju velike i značajne projekte, doprinose raznolikosti akademske zajednice, ali su i odskočna daska u kasnijem zapošljavanju

Mnoštvo studentskih udruga različitih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu okupilo se danas u dvorištu Studentskog centra u Zagrebu. Od prirodoslovnog preko biotehnološkog, tehničkog, biomedicinskog pa do društveno-humanističkog područja, sve su udruge na svojim štandovima posjetiteljima otkrivale čime se bave, predstavljale svoje projekte i ostale aktivnosti. 

Osim studenata i članova udruga, među posjetiteljima našli su se i oni starije životne dobi koji su htjeli saznati kakve udruge postoje i kako iz perspektive sadašnjih studenata izgleda studiranje. 

U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, ideja za prvu Smotru studentskih udruga nastala je u želji da se istakne njihova važnost i angažman te da se dosad nepoznate udruge prezentiraju potencijalnim budućim članovima. 

– Studentske su udruge jako bitne. Postoje udruge koje rade jako zahtjevne projekte koji su od velikog značaja za cijelo Sveučilište. Neke rade više od prosječnih tvrtki. Velik je značaj udruga i za znanost i za razvitak društva općenito – istaknula je predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Ivona Josipović. 

Šetajući od štanda do štanda, posjetitelji su mogli prikupljati brošure, popričati s članovima, pročitati listove udruga, odigrati kvizove, pogledati kako studenti Veterinarskog fakulteta uče šivati tkivo, popiti domaću medicu ili sjesti u bolid udruge FSB Racing Team

– Naša udruga postoji već 21 godinu. Svake godine se trudimo proizvesti bolid, električni bolid s kojima idemo na različita natjecanja. Širok je spektar studenata koji se učlanjuju u udrugu pa se mogu priključiti svi željni učenja i rada. Puno ćete se zabavljati, puno raditi i puno naučiti. Znanje koje se stekne u našoj udruzi koristit će na kasnijem radnom mjestu – ispričali su članovi Matej Lovreković, Katarina Sekol i Karlo Pongrac. 

VEZANI ČLANCI: 

Članovi udruga upoznavali su se međusobno i razgledavali štandove kolega, a za zabavnu atmosferu pobrinuo se DJ Luka Kosty. Smotra se može posjetiti još danas do 20 sati, a u međuvremenu su planirana predavanja članica udruge Equus o gmazovima te Financijskog kluba o raspolaganju novcem. 

Iako se posljednjih godina bilježi porast angažmana studenata u udrugama, svrhe ove manifestacije bila je osvijestiti njihovo djelovanje i motivirati posjetitelje da se nekoj od njih priključe. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije