Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dah mediterana

Blago hrvatskih otoka u srcu Zagreba

lavanda
Marko Jurinec/PIXSELL
16.12.2011.
u 08:00

Zagrepčani će na božićnom sajmu pronaći fine sapune s Brača, eterična ulja kadulje s Murtera, sol sa začinskim biljem s Pelješca, vina s Korčule, ekoslikovnice i sir s Paga, likere i rogač s Raba, desertna vina s Hvara...

Tridesetak proizvođača s hrvatskih otoka predstavlja od danas pa do Badnjaka svoje proizvode u središtu Zagreba.
Pod nazivom "Hrvatski otočni proizvod“  na Trgu bana Jelačića bit će predstavljeni autohtoni proizvodi koji potječu s otoka i rade se u malim serijama s ciljem poticanja proizvodnje i zadržavanja stanovništva na otocima, zaštite proizvoda autohtonih otočnih proizvođača te promocije naših otoka.

Zagrepčani će na otočnom sajmu pronaći fine sapune s Brača, eterična ulja kadulje s Murtera, sol sa začinskim biljem s Pelješca, vina s Korčule, ekoslikovnice i sir s Paga, likere i rogač s Raba,  desertna vina s Hvara, maslinova ulja s Visa, srdele s Ugljana, a sve to kao odlična uvertira za kupnju poklona za blagdansko darivanje.

 

Komentara 1

VI
Vito
08:08 16.12.2011.

Najljepše je kad prođete pored tih štandova pa vam zamiriše lavanda... Zatim ju kupite i shvatiite da je davno potrošila svoj miris, jer nije bila zamotana u vakumiranoj vrećici, već u običnoj prozračnoj gazi i celofanu koji prošušta i zrak i mirise...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije