Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objašnjava Europi

Bernardić u Bruxellesu svima govori kako se vodi SDP u Zagrebu

Zagreb Bruxelles
Foto: Tomislav Krasnec
1/2
21.01.2014.
u 10:10

Na poziv eurozastupnika SDP-a Tonina Picule u središtu Europske unije tri dana borave šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić te ministar zdravlja Rajko Ostojić i još osmero gradskih socijaldemokrata

Dok se u njegovu gradu vodi gotovo pa odlučna utakmica o tome kome će pripasti sportski kompleksi na Sveticama, šef zagrebačkoga SDP-a Davor Bernardić i njegovi kolege, na čelu s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem, a u ekipi su i šef Kluba zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini Zvane Brumnić, Ana Brnčić, Ljubica Hrgović, Dominik Etlinger, Saša Molan, Tin Pažur, Draženko Pandek i Nenad Livun, od ponedjeljka su u Bruxellesu.

U središtu Europske unije borave na poziv eurozastupnika SDP-a Tonina Picule, s kojim će se družiti do srijede. Jučer je, prema obavijesti iz SDP-a Grada Zagreba, bio prvi sastanak Bernardića i ostalih s Piculom, a današnji im je dan, navodi se, gusto popunjen, pa se sreću s visokim europskim dužnosnicima Martinom Schultzom, Hannesom Swobodom, Brianom Synnottom, Annom Colombo te hrvatskim veleposlanikom pri EU Matom Škrabalom.

Teme razgovora zagrebačkih SDP-ovaca s europskim političarima su, među ostalim, i rad SDP-a u Zagrebu kao glavnom gradu najnovije članice EU te sastanci s predstavnicima S&D-a (Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu) iz pet europskih zemalja i Hrvatske.

Sutra će prije povratka u Zagreb sudjelovati na sjednicama više odbora Europskog parlamenta i sve naučeno i doživljeno evaluirati s domaćinom Toninom Piculom. Put i boravak u Bruxellesu Zagrepčanima plaća hrvatsko izaslanstvo S&D-a.

>>Poslušajte kako se gradonačelnik Bandić zabunio u Bruxellesu

Komentara 4

LI
Lisabon
12:06 21.01.2014.

A ova dvojica sa slike,mogu objasniti u Europarlamentu slijedece: 1.Kako uništiti funkcioniranje bolnica i opčenito uništenje liječničkog kadra. 2.Kako opstruirati nogometne klubove ,odnosno kako u suradnji s dijelom navijača,rušiti uprave i to financirati. 3.kako izgubiti izbore za gradonačelnika (to znajunaju obadvojica) 4.Kako opstruirati rad gradonačelnika. 5.Kako demagogijom trovati gradjane Zagreba. Bilo bi tu jos tema,ali ove su najbitnije ,jer ce se govoriti iz iskustva.

LI
Lisabon
12:01 21.01.2014.

HAHAHAHA ovaj jadni novinar brine o Sveticama!!!!Kao vodi se odlučna bitka!!!!!!!!jasno je da je on protiv da to bude kamp.Samo bi rado da mi netko od "dusebriznika"odgovori tko će financirati obnovu Svetica ,tko ce platiti dovrsenje bazena (5 godina stoji konstrukcija koja je hrdjava i opasna),tko ce platiti obnovu atletske staze,ograde oko centra,ograde ispred male tribine itd.Na to nema odgovora,ali kad HNS zeli sve sam platiti,onda je otpor maksimalan.

BO
bojnik
15:53 21.01.2014.

Lijepa maketa; nek se vidi da je prvo polje bijelo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije