Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da, ali ne na Sveticama

HDZ i SDP protiv Bandića: Bolje da se kamp HNS-a gradi na rubu grada

Mađerić Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.01.2014.
u 11:32

Davor Bernardić i Margareta Mađerić smatraju da nogometaši svoj kamp trebaju imati na rubnim dijelovima grada, gdje bi im bio osiguran mir i potrebna izolacija za pripreme. Natječaj je za uređenje kompleksa na Sveticama u tijeku i 21. siječnja se otvaraju ponude, kazala je potpredsjednica Skupštine Jelena Pavičić Vukičević

O najavi gradnje kampa Hrvatskog nogometnog saveza na Sveticama, vrućoj temi koja zaokuplja pozornost ne samo sportaša već i najšire javnosti, svoje su viđenje dali i vodeći ljudi dvaju oporbenih stranaka u Zagrebu - HDZ-a i SDP-a.

I zastupnica HDZ-a u Gradskoj skupštini, te rivalka Bandiću na lokalnim izborima Margareta Mađerić i šef gradskog SDP-a i skupštinar Davor Bernardić na Radio Sljemenu izjavili su da kamp HNS-a nije loša ideja, ali ne na Sveticama.

- Naša stranka nije protiv kampa, koji nogometašima treba, ali sportašima je potrebna i izolacija, pa bi im bila primjerenija neka druga lokacija - Sljeme, Zaprešić...a ne srce grada, gdje već imamo propali projekt bazena na Sveticama - kazala je Mađerić, a s tim se slaže i Bernardić.

- Gradu je u interesu da dobije nogometni kamp, ali bilo bi bolje da se nađe u rubnom dijelu grada, čime bi se omogućio i ravnomjerni razvoj grada - smatra Bernardić.

Protiv takvog unisonog stava opozicije bila je, očekivano, potpredsjednica Gradske skupštine i članica Liste Milana Bandića Jelena Pavičić Vukičević.
- Prostor na Sveticama dan je privremeno na korištenje nogometašima, natječaj je u tijeku i 21. siječnja otvaraju se ponude i bit će poznato tko je zainteresiran za ulaganje u kompleks - kaže ona, opovrgavajući prigovor M. Mađerić da je HNS-ov kamp na Sveticama "Bandićev projekt za kojeg se nije pitala ni Skupština, ni vijeće gradske četvrti Maksimir, ni stručnjaci ili javnost".

- I sama živim u tom kvartu i vjerujem da će kompleks na Sveticama, zajedno s bazenom, poboljšati kvalitetu života u cijelom Maksimiru - misli Pavičić Vukičević.

Tijekom rasprave spomenuta je i Bandićeva nova najava dovršetka gradnje maksimirskoga stadiona, predviđena za 2015. godinu.
- Bandić je najavljivao da će stadion biti gotov još 2006., rekao je da će i referendum o tome biti 2008. godine, a sad je 2014. i od toga još ništa - kritična je Mađerić, a Bernardić je kazao da mu je kao dinamovcu stalo do razvoja kluba i toga da on ostane u Maksimiru. Poručio je kako je "cijela zemlja, ne samo Zagreb, puna magla projekata koji se nikad nisu ostvarili", te pozvao da se oko ključnih stvari treba postići dogovor i riješiti glavne probleme.

Komentara 11

DU
duda9
12:42 14.01.2014.

Kad ste svi tako pametni ja vam preporučujem napravite ga u svemiru.Jer uvijek se nađe netko kome baš tu ne paše ovome baš ovdje ne paše kako ste vi čudni ljudi,Tko bi vama ugodio ma niti dragi Bog.

DO
dosaosam
11:48 14.01.2014.

eto na kraju će udba spojiti hdz i sdp

KA
kajinx
14:07 14.01.2014.

Smeta vam uspjeh hrvatskog športa, smeta. Treba sve zabraniti, sva financiranja ukinuti, svakoga kazniti. Pojedite se živi od jada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije