Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popravci auta

Barišić iz proračuna izdvaja 150 tisuća kuna za kupnju automobila

auti gorica
Lana Kovačević/VLM
09.06.2010.
u 11:40

– To je čista potreba. Nećemo kupovati nikakva luksuzna vozila, već ona srednje i niže klase – kaže.

Gradonačelnik Dražen Barišić nabavit će preko leasinga šest novih službenih automobila. Za tu će stavku iz proračuna u ovoj godini izbrojiti 150 tisuća kuna. Iako još uvijek nije raspisan javni natječaj niti izabran najpovoljniji ponuđač, gradonačelnik obećava da neće kupovati nikakva luksuzna vozila.

– Nabavit će se dva automobila srednje klase po 80 tisuća i četiri niže klase po 60 tisuća kuna – kaže.

Barišić: To je potreba

Zašto u kriznoj godini trošiti novac na automobile?

– To je čista potreba. Dugo sam razmišljao hoćemo li uopće u ovoj godini 
kupiti automobile, no troškovi za ove koje Grad ima preveliki su i ti su auti neisplativi – odgovara Dražen Barišić.

Nove automobile vozit će isključivo gradski službenici, a posebno vozilo za gradonačelnika neće se nabavljati. On, kao i njegovi zamjenici, kako kaže Barišić, vozit će se kao i dosad – osobnim automobilima.

Vozila su stara

Naime, u vlasništvu Grada je osam automobila od kojih su čak tri iz 1996., jedan je iz 1999., dva su iz 2001. te dva iz 2004. godine.

Lani je samo za tekuće održavanje tih vozila plaćeno više od 37 tisuća kuna, a u ovoj je godini na te automobile iz proračuna već potrošeno više od 35 tisuća kuna.

– Molimo Boga da se nešto na putu ne dogodi. Ovi auti koje imamo katastrofalni su i dotrajali. Znalo se događati da ostanemo na cesti zbog kvara – kaže Ivan Stanilović koji često kao i komunalni redari vozi službeno vozilo Grada. Iako je gradonačelnik Barišić odlučio da neće nabavljati luksuzna vozila, ipak nije rekao koju bi marku vozila najradije izabrao.

– Za duža putovanja katkad posudimo auto od komunalnih poduzeća ili idemo privatnim – kaže Barišić. Nikada, kaže, nije uzeo novac za loko vožnju i putne troškove.

Ključne riječi

Komentara 1

RB
Rastu Brojke
14:29 16.06.2010.

Najbolje mi je kad za aute iz 2001 napisu da su neupotrebljivi, unisteni i slicno... Pa sto ih ne pazite malo. Ja imam Corsu iz 95-te pa je ko nova...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije