Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJA

Bandić: Oni koji su kupili pokaz, a nisu ga mogli koristiti, ZET će obeštetiti

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite grada Zagreba
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/5
15.04.2020.
u 13:30

Gradonačelnik je komentirao aktualnu situaciju vezanu uz stanje nakon potresa i uz epidemija novog koronavirusa.

Na konferenciji zagrebačkog Stožera civilne zaštite obratio se i gradonačelnik Milan Bandić. Osvrnuo se na dopis koji je neki dan stigao zaposlenicima gradskih tvrtki da se do danas vrate na svoja radna mjesta govoreći kako će se "tako znati tko što i gdje radi". Za povratak na posao osigurana im je adekvatna zaštita u smislu dezinfekcijskih sredstava, maski, ali i, ističe, socijalne distance.

Osim toga, Bandić je izvjestio kako će oni koji su kupili pokaz, a nisu ga mogli koristiti, ZET obeštetiti. Odgovarao je i na pitanja novinara o proboju koronavirusa u privatni dom za starije i nemoćne, ne želeći navesti o kojem je točno domu riječ.

- Iako to nije jedan od gradskih domova, imamo odgovornosti prema svojim građanima. Podijelit ćemo sad i privatnim domovima zaštitna sredstva, a do sad nitko nije zatražio to sam - komentirao je Bandić.

Uz aktualnu situaciju vezanu uz koronavirus, gradonačelnik je komentirao i stanje nakon potresa. Konkretno, sufinanciranje ugradnje kondenzacijskih bojlera koje je obećalo resorno ministarstvo, govoreći kako isto čekaju "ko ozebli sunce".

- Svaki se dan pregledava 300 do 400 objekata i primjećuje se porast broja objekata u kojima ljudi mogu živjeti. Ono što smo radili do sada radimo sukladno sadašnjim zakonskim propisima. Novi zakon je proces i čekamo ga - objasnio je Bandić.

Komentara 2

KO
Kokoiduhovi
16:58 15.04.2020.

Zaboga, kaj on pripoveda?! Komu, čemu?? Nije do obustave prometa došlo voljom i odlukom ZET-a, nego RH-Kriznog stožera. Ne vidim razloga da itko vraća novce za neiskorišteni pokaz. Tko nije radio - nije ga ni trebao. Tko je radio, vozioo se s propusnicom.

Avatar Ćičruk Okrim Ami NImda
Ćičruk Okrim Ami NImda
13:46 15.04.2020.

Ja imam invalidski pokaz na temelju nesposobnosti za rad pod šifrom F20.6, shizophrenia simplex, to je za nas koji nismo normalni, ali nismo dosta pametni da bi to bilo očito. Do kada meni vrijedi pokaz? Sutra moram ići na spaljivanje hemeroida.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije