Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo uprave

Bandić ne smije nastaviti radove na Cvjetnom trgu

cvjetni trg
Borna Filić/PIXSELL
13.06.2012.
u 08:00

Usprkos upozorenjima Grad Zagreb nastavlja radove, ne obvezuje ih, kažu, mišljenje ministarstva

Obnova Cvjetnog trga postaje novi kamen spoticanja Grada i Gradske skupštine, pri čemu svatko vuče na svoju stranu.

Čekaju i financije

Naime, doznajemo da su predstavnici Gradske skupštine ministarstvima uprave i financija podnijeli pritužbe da radovi na Cvjetnom trgu nisu u skladu s programom gradnje komunalne infrastrukture koji je donijela Skupština. Podsjetimo, iako je lani prihvatila program gradnje u kojem su bili predviđeni i radovi na Cvjetnom, Skupština je ove godine Cvjetni, ali i gradnju fontana ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, izbacila iz programa.

– Evo, baš smo dobili i dopis iz Ministarstva uprave kojim su nas obavijestili da su uputili upozorenje gradonačelniku Milanu Bandiću da je dužan držati se akata i odluka Gradske skupštine – kaže nam Dean Subotić, tajnik Gradske skupštine.

Što to točno znači?
– To znači da se na Cvjetnom trgu ne bi smjelo ništa raditi – tvrdi Subotić.

Također, kažu nam iz Skupštine, dopis koji je adresiran na gradonačelnika Ministarstvo uprave proslijedilo je i Ministarstvu graditeljstva.

– Ministarstvo graditeljstva moglo bi zaustaviti radove, ali tek će se vidjeti hoće li to napraviti ili neće – dodaje Subotić.

Odgovor Ministarstva financija još se čeka, a ako se i oni prihvate problema obnove Cvjetnog, tada bi mogli provesti nadzor nad trošenjem proračunskih sredstava.

Počele pripreme

– Skupština je donijela program gradnje u kojem nema obnove Cvjetnog, a s obzirom na to da radovi počinju, znači da se novac iz proračuna troši nenamjenski – kaže Subotić.

Sve to, pak, ne zabrinjava previše gradsku upravu.

– Mi smo dobili izvješće Skupštine koja je zatražila mišljenje Ministarstva uprave, po kojemu je gradonačelnik dužan provesti odluke Skupštine. No, o svemu se još trebaju oglasiti i ministarstva graditeljstva i gospodarstva – rekao je Davor Jelavić, pročelnik Ureda za prostorno uređenje.

Dakle, usprkos protivljenju Zagrepčana, ali i vlasnika kafića koji tijekom ljeta, kad imaju najviše gostiju, moraju micati terase, Grad radove nastavlja. Doduše, bagera i strojeva na Cvjetnom, a ni u okolnim ulicama koje su radovima obuhvaćene, još nema. Tek su počele pripremne radnje za obnovu Trga Petra Preradovića.

– Mišljenje ministarstva nas ne obvezuje. Obnova Cvjetnog trga utvrđena je našim programom i poštovali smo zakonsku proceduru te su već i odabrani izvođači radova. Mene obvezuju samo poslovi koje trebamo provoditi utvrđenim programima u Gradu Zagrebu. Radovi će se nastaviti i na vrijeme će biti gotovi – tvrdi Davor Jelavić.

Komentara 29

Avatar stravaxx
stravaxx
08:23 13.06.2012.

tipično hrvatski sindrom. vlada se zaklinje kako će se raditi i graditi, kako treba oporaviti gospodarstvo, otvarati radna mjesta i štošta drugo, ali ta ista vlada je jedini faktor koji koči cijelu stvar. naravno politički.

DB
dingo_bastard
08:27 13.06.2012.

Ček znači po tebi je ok da se bezveze troše pare nas koji plaćamo najskuplji porez/prirez i komunalije, na uređenje nečeg što fakat ne moramo urediti, i na gradnju raznoraznih fontana na mjestima gdje žive duše nema?? Iz aviona jee vidljivo da je nekaj mutno tu. Svu tu gradsku upravu treba po hitnom postupku smjeniti. Dok treba pažljivo sa novcima oni se ponašaju kao pijani bogataši...

OB
-obrisani-
13:19 13.06.2012.

komunisti uz bandića i komunisti odmetnuti od njega uništili su zagreb podilili su se na dvi strane kako bi narodu zamazali oči

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije