Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival folklora

Županijom plešu Nizozemci, Škoti, Kanađani, Španjolci

folklor4
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIxsell
1/5
09.07.2013.
u 16:39

Svake godine nastupe plesnih skupina prati čak oko 20.000 posjetitelja, a FA Matija Gubec organizator je festivala koji je odlično ocijenjen

Stanovnici Topuskog imali su prilike u ponedjeljak uživati u nastupu grupa koje sudjeluju na ovogodišnjem 16. karlovačkom Međunarodnom festivalu folklora.

 Započeo je u nedjelju navečer uz loše vrijeme zbog kojeg je prvi puta otkazana povorka gradom i otvorenje nije bilo na otvorenom, već u Gradskom kazalištu. Usprkos tome, publika je uživala u nastupu iznimno kvalitetnih plesnih ansambala iz Kanade, Nizozemske, Škotske, te Španjolske. Kako je rekao direktor Festivala Željko Štajcer, grupa iz Armenije morala je otkazati gostovanje. Na otvorenju je nastupila i grupa iz Slovenije, te domaćin i organizator festivala FA Matija Gubec iz Karlovca.

 No, osim u Karlovcu i Topuskom, već tradicionalno, atraktivne će nastupe vidjeti danas mještani Draganića od 21 sat ispred Doma kulture, u srijedu stanovnici Duge Rese od 20 sati u kino dvorani. U četvrtak je nastup ispred Zorin doma u Karlovcu od 20 sati, dok je u petak mimohod gradom i zatvaranje festivala od 20.30 sati u Šancu.

 No, kao i proteklih godina, gosti će nastupiti i 13. srpnja, na rođendan Karlovca jer će biti dio rođendanskog bala na Trgu bana J. Jelačića. Festival je, zbog svoje kvalitete, uvršten u organizaciju CIOFF pod pokroviteljstvom UNESCO-a. U 16 godina održavanja ugostio je grupe iz 38 zemalja svijeta, zbog čega je Karlovac posjetilo oko 2000 sudionika. Svake godine nastupe plesača prati oko 20.000 gledatelja. Plesne skupine smještene su u Đački dom u Karlovcu. Generalni pokrovitelji su Grad Karlovac i Karlovačka županija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije