Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'gospodarstva ćemo obnoviti'

Župan i ministrica obišli Veliki Bukovec: 'Da je nekoga bilo u staklenicima, govorili bi o mrtvima'

Ministrica Marija Vučković i župan Anđelko Stričak obišli područje Općine veliki Bukovec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/7
26.05.2022.
u 10:17

Ovakva tuča desetljećima nije viđena, svjedoci smo da se nešto itekako ozbiljno događa s našom klimom, takve su situacije nepredvidive, ono što postaje izvjesno jest da će se takve situacije događati i dalje, rekla je ministrica Vučković

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković s varaždinskim županom Anđelkom Stričkom obišla je Veliki Bukovec koji je jučer pogodilo strašno nevrijeme, a tuča veličine jajeta uništila je staklenike, plastenike, obiteljske kuće, automobile... 

 

Župan Anđelko Stričak kazao je kako je tučom pogođen sjeverni i zapadni dio Varaždinske županije. 

– Kad pogledate sve te plastenike i staklenike, sreća je da u njima nije bilo nikoga jer bismo danas govorili o ozlijeđenima, možda i o mrtvima – rekao je. 

– Poljoprivrednici su uvijek među najpogođenijima uslijed prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda. Žao mi je što se to dogodilo ovim sjajnim gospodarstvenicima koji čine gotovo pola hrvatske cvjećarske proizvodnje. Ta gospodarstva ćemo obnoviti, odmah mogu potvrditi. Razmotrit ćemo i osigurati dodatne mehanizme pomoći. Ovakva tuča desetljećima nije viđena, svjedoci smo da se nešto itekako ozbiljno događa s našom klimom, takve su situacije nepredvidive, ono što postaje izvjesno jest da će se takve situacije događati i dalje. Treba omogućiti njihov novi potpuni rad u vrlo kratkom roku. Imamo velike štete na stakleničkoj i plasteničkoj proizvodnji, no imamo mjere za takve štete. Moramo razmotriti i druge mehanizme pomoći – rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.  

Upitana je o  obrani od tuče.  

– O protugradnoj obrani govori se nekoliko godina, struka i znanost tvrde da taj sustav nije učinkovit. Mi nismo nadležni za taj sustav, no znamo da su ga sve zemlje napustile – kazala je ministrica. 

Ministrica Marija Vučković i župan Anđelko Stričak obišli područje Općine veliki Bukovec
1/4
Ključne riječi

Komentara 1

TA
Tarantula
11:15 26.05.2022.

Nekoć su postojale protugradne rakete za zaštitu usjeva, ali onda je došao HDZ....Znači prije 50 godina smo se znali obraniti a danas smo glupi ili što?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije