Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVRIJEME

Stiže novo pogoršanje vremena! Nagla promjena već u petak

Foto: Anđelko Stričak/Facebook
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.05.2022.
u 07:40

Olujno nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je u srijedu čak pet županija

Nakon što je jučer nevrijeme poharalo dio unutrašnjosti i za sobom ostavilo veliku materijalnu štetu, jutros je mirnije. Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, vjetar je slab na kontinentu, na moru puše bura, jaka pod Velebitom.

Meteorologinja Tea Blažević za N1 dodaje da će danas biti rijetke nestabilnosti, pokoji pljusak poslijepodne moguć u gorju, te u zaleđu Rijeke i u unutrašnjosti Istre.

Petak ponovno donosi mogućnost jačih vremenskih neprilika, osobito prema kraju dana, kad će se približiti nova fronta. Lokalno u unutrašnjosti u večernjim i noćnim satima može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, koje može pratiti i pojava tuče.

Tijekom nedjelje, osobito u Dalmaciji, mogući lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Na moru će zapuhati i bura koja će donijeti probleme u prometu. Temperature će osjetno pasti, u unutrašnjosti za više od deset stupnjeva.

25.05.2022.,Sela - Oko 19 sati jako nevrijeme praceno jakim vjetrom zahvatilo je Sela pri cemu je stradalo nekoliko krovova na kucama i igraliste lokalnog nogometnog kluba. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Podsjetimo, olujno nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je u srijedu čak pet županija, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite po čijim su podacima zaprimljene dojave o oštećenim krovovima, srušenim stablima na prometnicama i oštećenim osobnim vozilima.

U popodnevnim satima nevrijeme je zahvatilo dijelove Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, a u večernjim satima i Sisačko-moslavačku županiju.

Nevrijeme je zahvatilo Hum na Sutli, Varaždin, Veliki i Mali Bukovec, Petrijanec, Vinicu, Donja Voća, Sveti Đurđ, Mursko Središće, Prelog, Malu Suboticu, Orehovicu, Sveti Martin na Muri, Svetu Marija, Donju Dubravu, Gredu Sela i Odru Sisačku. Župani su obišli stradala područja i najavili proglašenje elementarnih nepogoda

Ranije je objavljeno da je nevrijeme zahvatilo područje uz granicu sa Slovenijom u Krapinsko-zagorskoj županiji, više općina i gradova u Varaždinskoj te dio Međimurske županije, a najviše su stradala područja Velikog Bukovca u Varaždinskoj i Huma na Sutli u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Foto: Anđelko Stričak/Facebook

Krapinsko-zagorski, varaždinski i međimurski župani najavili su utvrđivanje šteta te prema njima donošenje daljnjih odluka o proglašenju elementarnih nepogoda.

Stradalo područje u općini Veliki Bukovec, gdje je padala tuča i veličine teniskih loptica, obišao je varaždinski župan Anđelko Stričak. Na području općine je smješteno 40 posto hrvatske proizvodnje cvijeća, a nakon nevremena niti jedan plastenik i staklenik nije ostao neoštećen.

"Mještani kažu da se takvog nevremena ne sjećaju. Tuča je oštetila doslovno svaki krov, plastenike, staklenike, usjeve. Uništena je gotovo polovica hrvatske proizvodnje cvijeća", izjavio je Stričak koji je najavio procjenu šteta te proglašenje elementarne nepogode.

 

Ključne riječi

Komentara 1

TA
Tarantula
12:05 26.05.2022.

Tako je neka si lokalni političari kupuju nova vozila sa 4 x 4 pogonom i trozonskom klimom umjesto protugradnih raketa koje smo imali čak prije 50 godina! Ovo je za ostavku ministrice poljoprivrede, znaš da je to područje često pogođeno tučom i ti ne investiraš u protugradnu obranu, to ti je tako kada u štiklama ideš u polje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije