Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Erceg

'Javio mi se branitelj iz Pule i kaže da je njega sramota da Crnoju nazivaju herojem Domovinskog rata'

zoran erceg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.01.2016.
u 10:31

Na pitanje zna li koliko je branitelja u Splitu dobilo besplatno zemljište, odgovorio je da ne zna, ali da je "ovo što se dogodilo s Crnojom, nanijelo sramotu svima koji su bili u ratu".

Bivši hrvatski branitelj i ratni vojni invalid Zoran Erceg bio je gost jutrašnje emisije Novi dan televizije N1. Javio se iz Splita i govorio je o aktualnom ministru branitelja Miji Crnoji.

Na pitanje zna li koliko je branitelja u Splitu dobilo besplatno zemljište, odgovorio je da ne zna, ali da je "ovo što se dogodilo s Crnojom nanijelo sramotu svima koji su bili u ratu".

Najspornijim u tom slučaju smatra to da ako "Crnoja relativizira ovo i smatra da to nije veliki porezni prijestup jer je to par tisuća kuna... Ako nije problem da je ministar prevario državu za porez i da je MUP-u dao lažnu adresu onda se pitam kada neki prijestup postaje ozbiljan?", kaže Erceg koji ujedno smatra da među braniteljima nema zajedništva i potpore Crnoji kao novom ministru.

– Velik dio branitelja ne podržava ovakvog ministra. Meni se prije 10 minuta javio branitelj iz Pule i kaže da je njega sramota da Crnoju nazivaju herojem Domovinskog rata. Ako je heroj samo jer je bio u ratu, onda smo svi heroji. Ako smo svi heroji, onda nije nitko. Ako relativiziranjem heroja rata dovodimo do zaključka da nije nitko heroj, postavlja se pitanje tko je onda zločinac. Tko je krao u privatizaciji. Tko je činio zlo dok smo se mi borili za državu. Ako relativiziramo ustaše i njihovo djelovanje, stvaramo plodno tlo za relativiziranje zločina i krađe u privatizaciji. Meni je važno tko se bogatio za vrijeme rata. Važno je da se ustanovi u slučaju Crnoja što je istina. Volio bih kad bi izišao u javnost da sačuva obraz Oreškoviću i bilo bi lijepo da skine teret koji je stavio na leđa Vladi.

Erceg smatra da registar branitelja nikome ništa loše nije donio jer se pravi branitelji nemaju čega sramiti.

– Otišao sam u rat čistih namjera i što god može biti dostupno javnosti, želim da tako i bude. Ne vidim da se itko svog boravka u ratu srami.

Registar izdajnika je sramotan i to da se takva vrlo zločesta manipulacija pusti u javnost... Ona je opasna i uvodi nesigurnost jer se postavlja pitanje kriterija. O Matiću su šatoraši govorili kao izdajniku. Ja ne želim da on bude na tom registru, a postoje velike šanse da bi mogao dok s druge strane da Crnoja mladima bude uzor, a to ne bi trebao biti.

>> Mijo Crnoja dobio zemljište kao branitelj, no u tri godine nije sagradio kuću

Komentara 66

Avatar Pavel ic
Pavel ic
10:45 27.01.2016.

srbolubac

LI
lipnjak
10:43 27.01.2016.

Zoran Zorule zar taj nije u zatvoru?

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
10:41 27.01.2016.

tebi svakako vjerujem, zorane, hahaha... dokazani mrzitelj hrvatskih branitelja i neovisne hrvatske... ma dajte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije