Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska udruga doula

'Žene će moći ispričati svoje iskustvo u sigurnoj atmosferi bez vanjskih osuda'

Rode pred Saborom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.10.2018.
u 16:48

Podsjetimo, sve je krenulo nakon šokantnog priznanja Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić u Saboru

Hrvatska udruga doula odlučila je pokrenuti novu akciju "Moje tijelo, moja priča" kako bi pružili pomoć ženama da u intimnoj i sigurnoj atmosferi ispričaju svoju priču. 

Nakon posljednjih potresnih priča žena koje su doživjele u bolnicama diljem Hrvatske, ova udruga odlučila je napraviti program gdje bi žene međusobno slušale i pričale svoje priče.

"U sklopu ovog programa je i naša "Pričaonica: Moje tijelo, moja priča", a prva će se održati 31.10. u 18 sati u Centru Staze, Nova Ves 83. Pričaonica je krug žena koje su došle poslušati ili ispričati svoje iskustvo u sigurnoj atmosferi te uz vodstvo doule slušateljice dobivaju prostor da neometano izraze sve što osjećaju. Fokusiramo se na autentičnu, emotivnu priču i doživljaj iskustva kao takav bez vanjskih osuda ili pretpostavki", poručili su iz udruge. 

>> Pogledajte šokantno priznanje saborske zastupnice o uvjetima u hrvatskim bolnicama

"Žene će se moći javiti i telefonski našim doulama ako imaju potrebu nasamo ispričati svoju priču. Objavit ćemo popise i kontakte dostupnih doula za ovakav vid podrške. Sve naše doule su educirane u načinima neosuđujuće i osnažujuće komunikacije vezane za porođajna iskustva. To je bitan dio rada doule i neizbježan proces u pripremi trudnice za porod", dodali su. 

Podsjetimo, sve je krenulo nakon šokantnog priznanja Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić u Saboru, a iz Udruge doula poručuju kako svim ženama tek sada treba podrška kako ne bi ostale same

"Naš fokus je na ženama kojima i u ovoj akciji treba držati prostor i ne uzimati sve te emocije zdravo za gotovo. Sve one žive s tim iskustvima već neko vrijeme i izložiti se javnosti ogroman je emotivni izazov, pogotovo kada javnost reagira bijesom, osuđivanjem, nepovjerenjem i vrijeđanjem u svim smjerovima. Smatramo da su te žene opet stavljene u drugi plan i nakon akcije bit će prepuštene samima sebi u sustavu da se nose s ovim sistemskim povredama ljudskog dostojanstva. Sada je vrijeme da im svi pružimo podršku kakvu trebaju, ne smijemo propustiti ovaj trenutak i ostaviti ih same", zaključili su 

>> Pogledajte potresnu priču Marije Dadić

 

Komentara 6

RO
rotuutor
17:15 22.10.2018.

Cetnikuše.

RI
rightside
17:10 22.10.2018.

a da? mozda zato da se sad nece moci ni ustanovit istinitost price,sta i je pravi cilj vecine udruga,izmisljat "spektakle" i slikat se po medijima,,)))) a "plata" ide,,)))))i opet cu ponovit,, zamislite koja narodnost je najvise zastupljenau hrvatskoj kod osoba koje osnivaju takve udruge?? sta mislite??

DU
Deleted user
17:47 22.10.2018.

Da nesto rade i da brinu o svojima i o sebi ne bi dokolicarile po zg...a dvije kosulje im tesko izglacati ....mostova zastupnica prica price . a uhljebacica je na kvadrat .....s tudjim je lako glogine mlatit....mislim k.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije