Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKUSTVO U HRVATSKOJ BOLNICI

Zastupnica Mosta: Svezali su me i strugali mi maternicu bez anestezije, kao da smo u 15. stoljeću

Ivana Ninčević Lesandrić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.10.2018.
u 18:01

Njezino izlaganje zbog prekoračenja vremena pokušao je prekinuti predsjednik Sabora Gordan Jandroković

Ivana Ninčević Lesandrić iz Mosta iznijela je dio intime u Saboru prozvavši ministra Milana Kujundžića za loš sustav u bolnicama kada su u pitanju spontani pobačajii. Rekla je kako je nedavno završila na Hitnoj pomoći zbog spontanog pobačaja u trećem mjesecu trudnoće. U bolnicu je kaže otišla s punim povjerenjem, kao i svaki građanin, a dočekali su je uvjeti 'na razini 15. stoljeća'. Dodala je kako je 'uvjerena da je tad bilo bolje'. 

"Ja sam imala spontani pobačaj. Svezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo. Strugali su mi maternicu bez anestezije. To je bilo mojih 30 najmučnijih minuta u mom životu. Mogla bih vam svaku sekundu prepričati jer je trajala kao vječnost. To je 30 minuta ponižavanja svake žene od tisuća žena koje su potpisale peticiju. Mislite da ženi nije dovoljna činjenica što je izgubila dijete i emocionalni stres koji prolazi nego nas još moraju na Hitnoj dodatno fizički iskasapiti i uništiti.

Moje pitanje je jednostavno, namjeravate li ovo promijeniti i kada jer ne želim da ovo više prođe niti jedna žena", rekla je Ninčević Lesandrić koja tvrdi da ministar Kujundžić govori neistinu da se tako ne radi u bolnicama kada je to prošla ona i još 1000 žena koje su potpisale peticiju

>> Pogledajte kako je Mostova zastupnica šokirala sabor: Strugali su mi maternicu bez anestezije

Njezino izlaganje zbog prekoračenja vremena pokušao je prekinuti predsjednik Sabora Gordan Jandroković

 

"Sad jednu vrlo intimnu stvar iznosite i dovodite me u jednu vrlo nezgodnu situaciju", rekao je.

Ministar Kujundžić izrazio je žaljenje

"Iskreno žalim zbog gubitka djeteta. U hrvatskim bolnicama ne radi se tako. Je li postojala kontraindikacija za anesteziju, morao bih znati, pa ako hoćete dostavite mi medicinsku dokumentaciju pa ću vidjeti o čemu se radi. Provjerit ću za konkretan slučaj i za peticiju za koju nikada nisam vidio ni čuo za nju", rekao je ministar.

>> Pogledajte svađu Pernara i Plenkovića u Saboru

Komentara 94

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
18:44 11.10.2018.

E, da je prije bilo kiretaže sad ne bi baljezgao @EUJ 😂

Avatar ivo587
ivo587
19:22 11.10.2018.

da nisu to oni isti doktori koji rade pobačaje za koje se feministkinje zalažu? svaka rit dođe na šekret.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
18:16 11.10.2018.

Ime I prezime odgovornih, prijaviti, da se upozori i ostale a ne to iskoristavati u svrhu dnevnopolitickih ciljeva...sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije