Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROĐENDANSKO SLAVLJE

Željni ste izleta? Razmislite o Plitvičkim jezerima jer su cijene ulaznica prepolovljene

Nacionalni park Plitvička jezera ubraja se u najljepše prirodne znamenitosti Europe
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
09.04.2021.
u 19:11

NP Plitvička jezera pripremio je kroz cijeli mjesec travanj posebne pogodnosti za posjetitelje

Nacionalni park Plitvička jezera jučer je službeno proslavio svoj 72. rođendan. S obzirom na trenutne prilike, najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj odlučio je svoj dan proslaviti kroz cijeli mjesec travanj te je tim povodom pripremljen niz pogodnosti za posjetitelje, uključujući pojeftinjenje cijena ulaznica i do 60 posto, posebnu gastro ponudu ugostiteljskih objekata i proljetne aranžmane hotela Jezero.

Cijene ulaznica iznose 80 kn za odraslu osobu, 50 kuna za studente, 35 kuna za djecu od 7 do 18 godina, dok je ulazak za djecu mlađu od 7 godina i osobe s invaliditetom besplatan. Oni koji dođu u grupama imaju pravu na dodatni popust.

Područje Plitvičkih jezera proglašeno je 8. travnja 1949. godine prvim hrvatskim nacionalnim parkom. Koliko je jedinstveno i važno očuvanja ovo područje „naročite prirodne ljepote“, potvrđeno je upisom Nacionalnog parka Plitvička jezera na UNESCO-ov Popis svjetske baštine, a potom i proglašenjem Parka „NATURA 2000“ područjem, značajnim na razini Europske unije.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

5S
505.scrtom
21:40 09.04.2021.

ne hvala nisam željan zimi kada je hladno nego samo ljeti ali onda ste bezobrazno pre skupi zato opet ne hvala

US
Usputni
23:29 09.04.2021.

Sad vam ne dolazi nitko zbog hladnoće i nema stranih turista zbog korone, pa ste "velikodušni", ne bih, hvala, a ljeti ste toliko bezobrazno skupi, da ne želim nakratko niti kraj puta stati kad prolazim pokraj parka prema moru. Baš me interesira kome ćete ovog ljeta naplaćivati astronomske iznose za ulaznice, stranih turista, ovaca za deranje, očiti biti neće.

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
00:54 10.04.2021.

Ni ljeti neće bit bolje.. Ode i ova godina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije