Naslovnica Vijesti Svijet

Željko Komšić: S. Milošević i D. Ćosić bili su kreatori fašizma

Hrvatski član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, izjavio je da je politika koja je 90-tih godina prošlog stoljeća dolazila iz Beograda bila nacistička
08. svibnja 2011. u 20:10 269 komentara 9 prikaza
'komsic'
Foto: ''

BEOGRAD - Hrvatski član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, izjavio je da je politika koja je 90-tih godina prošlog stoljeća dolazila iz Beograda bila nacistička, a da su kreatori fašizma bili Dobrica Ćosić i Slobodan Milošević, prenose mediji u Srbiji vijest agencije Tanjug koja se poziva na elektroničke medije iz BiH.
Komšić je na tribini Krug 99 u Sarajevu rekao kako je "nacistička politika" dolazila iz Beograda "upravo od onih koji su pozivali na borbu protiv fašizma".
- BiH se sudarila sa zlom fašizma i nacizma tijekom devedesetih koje je nastalo u susjedstvu i tu je bilo riječi o regionalnom fašizmu - rekao je Komšić kao uvodničar na tribini Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 o temi BiH se brani antifašizmom dodajući kako "današnji fašizam i nacizam, uz antisemitizam, dobili su dodatno obilježje i oblik u antiislamizmu". (mf VLM)

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • sotonamajaba:

    otiso strep po vino dok ga nema

  • nvuci15:

    Ovaj će nas ukopat!

  • brgr:

    vidi ovog pokrsta ,nema vama s nim nista dobro,da ga pitam koje godine je bila gladna godina u Hercegovini pa je primio katolicanstvo