Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAĐA Nestalo 200 uskladištenih šatora Crvenog križa

Zelenika: U slučaju katastrofe nemoćni smo

16.12.2008.
u 16:32

Gradsko društvo Crvenog križa u Požegi našlo se na teškim mukama jer stanovništvu Požeštine već duže vrijeme nisu u stanju pružiti pomoć u slučaju katastrofe i drugih elementarnih nepogoda.

Sve uzeli i nikada vratili
Od 1992. godine, prema riječima Kazimira Zelenike, ravnatelja požeškog Crvenog križa, dvjesta šatora vrijednih 8 milijuna kuna i doniranih iz Nizozemske i Njemačke, nestalo je iz njihovih privremenih skladišta, ali su godinama nestajali i kreveti i madraci.

-Podnijet ćemo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja ili više njih. Krađe su u više navrata prijavljivane policiji. Šatore smo morali smještati u privremena skladišta jer nemamo svoja, a jedno od privremenih skladišta nalazilo su se u Ovčarama u skladištu PPK Kutjevo, a ključeve je imao samo njihov skladištar. Uzimali su što im se svidjelo, a nikada vratili.

Tužili smo ih za milijun kuna odštete, ali smo spor izgubili jer je otišao u zastaru - istaknuo je Zelenika naglasivši da je ukupna šteta ukradene opreme viša od 10 milijuna kuna. Ostala skladišta nalazila su se u zgradi Biskupije, u RJ Alkohol Prehrambene industrije Zvečevo, ali i na čuvanju kod Županijskog stožera Civilne zaštite pri Policiji, a što je preuzeo sadašnji Područni ured za zaštitu i spašavanje Požega.

Policiji krađe nepoznate
Prema riječima Krunoslava Kokića, zamjenika glasnovornice PU Požeško- slavonske, provjerom u evidencijama nije utvrđeno da je ravnatelj Crvenog križa prijavljivao ikakva otuđenja šatora unazad nekoliko proteklih godina. Na Zelenikino prozivanje Državne uprave za zaštitu i spašavanje, pročelnik Cvjetko Obradović nema komentara jer sve navode smatra netočnim.

- Od 1. studenoga 2005. kada sam došao na dužnost pročelnika, inventurno stanje opreme koju g. Zelenika spominje je nepromijenjeno pa ne znam o kojim se šatorima radi - dodao je Obradović naglasivši da su sporni šatori možda dani MUP-u ili Ministarstvu obrane RH.



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije