Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIŠTA IM NIJE SVETO'

Mamiću odbili svjedoke: Nema ljutnje, hrabrim se mišlju da im je onda sve jasno

16.04.2018.
u 13:32

Predsjednik sudskog vijeća upozorio je Zdravka Mamića da opet može biti udaljen iz sudnice, a rasprava će biti prekinuta ako bude narušavao red i dostojanstvo suda

Zdravko Mamić sjeo je jutros u osječku sudnicu, u koju mu je osam mjeseci bio zabranjen ulaz zbog čestih ispada. Izbačen je trajno sa suđenja, podsjetimo, 1. rujna, za vrijeme svjedočenja nogometaša Dejana Lovrena.

– Predsjednik sudskog vijeća upozorava Zdravka Mamića da opet može biti udaljen iz sudnice, a rasprava će biti prekinuta ako bude narušavao red i dostojanstvo suda – poručio je odmah na početku sudac Darko Krušlin. Isto upozorenje, dodao je, vrijedi i za sve ostale u sudnici.

 

Sudac Krušlin danas mu je dužan predočiti sve dokaze izvedene dok ga nije bilo u sudnici. Preduvjet je to za početak iznošenja obrana okrivljenika, zakazano za sutra i preksutra.

Stigao je na sud i Damir Vrbanović, koji se nije često pojavljivao na raspravama u proteklih godinu dana, no na optuženičkoj klupi prazno je i dalje mjesto Zorana Mamića, a svoj nedolazak, naveo je sudac, nije opravdao.

Saslušao čitanje 2 sata pa izvukao listu želja

Čitanje dokaza trajalo je dva sata, a Mamić ih je mirno odslušao. No ustao je nakon toga i iznio svoje zahtjeve.

– Nisam bio prisutan pa bih želio odgovor, ja sam imao malu želju, samo četiri svjedoka. Nisam imao ni jednog svjedoka. Još ranije sam ih predložio. To su vještak, prof. Ivo Mioč iz Osijeka, Čevizović, ekonomski ekspert iz Zagreba, Sandra Đak iz Dinama, i Ninoslav Ljubojević, bivši predsjednik ovog suda – naveo je Zdravko Mamić. Na upit na koje okolnosti zove suca Ljubojevića, odgovorio je:

– Ljubojevića zovem da pokažem kako je ovo politički montiram proces. To nema veze s vama, to je dio moje obrane, da dokažem da je on morao sam sebe izuzeti iz potvrđivanja optužnice protiv mene. Ja sam na ovom sudu, u ovoj sudnici, dogovarao s njim podjelu transfera između Dinama i njegova sina, a on je potvrdio moju optužnicu o podjeli transfera između Modrića i Dinama i Lovrena i Dinama – poručio je.

'Ništa im nije sveto'

– Ja sam htio predložiti samo tri svjedoka, odnosno četiri i to mi je odbijeno. Ni jedan moj svjedok u ovom postupku nije saslušan. Ja cijenim, iščitavam iz toga i nema ljutnje nego se hrabrim mišlju da je vijeću u dosadašnjem postupku sve jasno i da im nije potrebno dodatno objašnjenje. 

Ako ne saslušate neovisnu revizoricu koja 20 godina radi revizije Dinama, ako ne saslušate takve autoritete kada su u pitanju financije i porezi, kao što su profesor Mioč s Ekonomskog fakulteta u Osijeku ili Ivan Čevizović – sigurno su među dva-tri eksperta cijele Hrvatske – onda vam je sve vjerojatno jasno – rekao je Mamić nakon suđenja te dodao da se slaže s predsjedavajućim koji je rekao da njegov prijedlog da se sasluša Ninoslav Ljubojević, bivši predsjednik suda u Osijeku, nije prihvaćen.

Rekao je kako je s njim uime Dinama dogovarao podjelu transfera 50-50 između njegova sina Gorana i Dinama

– Znači, potpuno identičan primjer. Gospodin Ljubojević sada je član optužnog vijeća koje mi je potvrdilo optužnicu gdje Dinamo opet dijeli transfer s igračima Modrićem i Lovrenom. Pametnom dosta – rekao je Mamić.

Kazao je i kako odvjetništvu ''ništa nije sveto'' te da nema toga što oni neće napraviti da ''paraliziraju i Zdravka Mamića i da okaljaju Dinamo i reprezentaciju''.

Ključne riječi

Komentara 47

KO
konoplja
12:37 16.04.2018.

Mamić nam je omogućio prosječnu gledanost od 700 ljudi po utakmici, nema što, odličan rezultat, pa za koga oni igraju nogomet ako ih nitko ne gleda?!? Nadam se da će ga stići zaslužena kazna, ne možeš biti domoljub ako si prevario državu, ti si običan lopov koji se skriva iz domovine!

HD
HDZSDP
13:05 16.04.2018.

Njemu montirano, Sanaderu montirano, Todoriću montirano, pa kvragu kakva je to država kojoj iza leđa aktualne vlasti (HDZSDP-a) uvijek netko uspije montirat procese nedužnima?!

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
15:47 16.04.2018.

Što ovaj primat sebi umišlja??? Najveće opterećenje za kandidate i stranku koja ih nominira je njegovo pozivanje na njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije