Naslovnica Vijesti Hrvatska

Žene Mamićevih opet ignorirale sud, svjedoči Pernarova bivša supruga

Istražitelji su doslovce secirali njezinu financijsku situaciju iz ranijeg braka
06. studenoga 2017. u 11:54 42 komentara 15788 prikaza
Osijek: Supruga poreznika Milana Pernara Tajana Pernar svjedočila na suđenju Mamićima
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Supruga te kćeri Zdravka Mamića – Marina, Lucija i Iva Mamić, kao ni Vanja Horvat, bivša supruga Zorana Mamića, nisu se pojavile u ponedjeljak ujutro na Županijskom sudu u Osijeku. Trebale su, naime, svjedočiti na suđenju braći Mamić, Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru, optuženima za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama. Drugi je to put da su pozvane za svjedoke, no nisu se pojavile na raspravi, iako su uredno primile sudski poziv.

Skandalozna izjava Mamić na sudu: 'Svjedočit ću u korist tih cigana. To je moj protest'

Od optuženika, u sudnici je samo Pernar. Zdravku Mamiću ulaz je u sudnicu zabranjen, zbog ranijih čestih ispada, a Vrbanović i, po običaju Zoran Mamić nisu se pojavili.

Osijek: Supruga poreznika Milana Pernara Tajana Pernar svjedočila na suđenju Mamićima
1 / 9
Osijek: Supruga poreznika Milana Pernara Tajana Pernar svjedočila na suđenju Mamićima

Na klupu za svjedoke sjela je Tajana Pernar, odnedavno bivša supruga Milana Pernara.

Od ožujka 2012. do kraja svibnja 2017. bili su, navela je, u braku. U doba kada je Pernar provodio porezni nadzor nad Zoranom Mamićem, nije joj o tome, ustvrdila je, ništa bilo poznato. Doznala je tek iz medija kada je počeo kazneni progon, a komentirala je onda sve to sa suprugom, gledali su spise i dokumentaciju.

Istražitelji su doslovce secirali njezinu financijsku situaciju iz ranijeg braka.

– Bila sam u braku s Darkom Ćurkom od 2008. do 2010. i živjeli smo u stanu od 35 kvadrata koji su on i njegova majka dobili od Grada Zagreba. U tom braku nisam stekla nikakve nekretnine, a nakon razvoda meni je pripao automobil Fiat Stilo, 15.000 kuna i paket dionica HT-a. Dok sam bila u braku s njim, posuđivala sam novac od svojih roditelja, 20.000 kuna za osnivanje tvrtke i 12.000 kuna za opremanje prostora i ulaganje u tvrtku – ispričala je.

Zdravko mamić Završio i na podu VIDEO Pogledajte kako se Mamić razbacao na 'Ne može nam nitko ništa'

Prije braka s Pernarom otvorila je, naime, tvrtku koja se bavila organizacijom seminara i poslovnim savjetovanjem, u lipnju 2010, a krajem te godine osnovana je i ustanova za provođenje obrazovnih programa te računovodstveni servis.

– U početku su bili manji prihodi, ali su s vremenom rasli tako da je tvrtka ostvarivala prihod od 300 do 350 tisuća kuna na tvrtku, dok je ustanova uprihodovala od 1,5 do 1,7 milijuna kuna. Lani je prihod ustanove, odnosno učilišta, bio oko 1,6 milijuna kuna. Zaposlenih je bilo četvero, petero i četrdesetak vanjskih suradnika – navela je ona.

– Dobit nismo isplaćivali prve tri godine, ali smo si je isplatili 2015. i ona je tada iznosila oko 260.000 kuna za ustanovu i oko 40.000 kuna za tvrtku – nadovezala se.

Roditelji joj se, nastavila je, bave i najmom apartmana, imaju maslinike i vinograde, proizvode ulje i rakiju. Prihodi su im od poljoprivrede, procjenjuje, 10 do 12 tisuća eura, a na apartmanima desetak tisuća eura.

Mama je zaposlena u svojoj ordinaciji, ostvarivala je prihod od 100.000 kuna 1998., a 2015. je imala 400.000 kuna prihoda – navela je.

Osijek: Supruga poreznika Milana Pernara Tajana Pernar svjedočila na suđenju Mamićima
1 / 7
Suđenje Mamiću

Značajan novac dobili su, rekla je, kada su se vjenčali. Suprug joj je imao i potpisan predugovor za kupoprodaju svoje obiteljske kuće, što su iskoristili za kupnju zemljišta i izgradnju kuće. Pernar i ona 2013. uselili su u novoizgrađenu kuću čija je gradnja stajala 120.000 eura, a zemljište 100.000 kuna. Izgraditi kuću pomogla im je i njezina majka. Svoju obiteljsku kuću Milan Pernar prodao je za 230.000 kuna, a kupac Marijan Šarić plaćao mu je na rate, po 20.000 ili 30.000 kuna.

– Prije nego što je isplaćen novac, ja sam tražila da mi tadašnji suprug daruje polovicu te njegove obiteljske kuće, kako bih zaštitila investiciju mojih roditelja i svoju u našu zajedničku kuću – izjavila je svjedokinja.

Kasnije je vratila suprugu taj dio kuće kako bi mu dokazala da joj to više nije bitno.

– Je li vam poznato da je oglas za prodaju obiteljske kuće skinut s interneta u trenutku kada je Milan Pernar uhićen? – zapitali su tužitelji.

– Ne bi me to iznenadilo jer kada je on uhićen, nitko nije htio imati veze sa mnom i mojim suprugom – odgovorila je. 

Zdravko Mamić Slavilo se Zdravko u elementu: Prva fotka sa svadbe sina Marija, Mamić raskopčane košulje Zdravko Mamić Reprezentacija Zoran Mamić izbornik? Brat Zdravko govorio o tome i dodao: Dalić nije Copperfield Ida Prester 'Dinastija i Dallas' Ida Prester statusom o Mamićima i Todorićima zapalila internet!
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Gustirna:

    A da nas malo upoznate sto se događa na sudjenju za politicki montiranu afer "bankomat"...gdje je otkriven kriminal dorha i uskoka te faksificiranje dokumentavije od te bratije....dosta nam je demoniziranja samo klasnih neprijatelja ....kako bi jugifasisti dosli do predsjednice...

  • misho32:

    ovo je tempirano pred utakmicu reprezentacije , pred samu urakmicu, kao i ranije , privest će na sud Modrića i druge . Sada treba očekivati u Vl seriju članaka kojom će se nastojati destabilizirati reprezentaciju .

  • bf2:

    uredno izignorirale sud...pa zašto i ne bi kada nam je pravosuđe sprdačina. Da završe u pritvoru do okončanja postupka,ostalim "jednakijima od drugih" to ne bi palo na pamet