Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zbog slabog odaziva cjepivo protiv svinjske gripe će se bacati

cjepivo
REUTERS
02.12.2009.
u 16:53

Zadarski liječnici opće prakse sastali su se u utorak na sastanku Hrvatskoga liječničkog zbora Zadar kako bi se što bolje upoznali s trenutačnom situacijom i svim nuspojavama koje to cjepivo nosi za sobom.

ZADAR - Nakon što se u petak u zadarskom Zavodu za javno zdravstvo protiv svinjske gripe cijepilo svega desetak osoba i još nekolicina u ponedjeljak, u utorak je cijepljenje naglo prestalo.

Naime, zbog slabog odaziva bočice s deset doza cjepiva doslovno će završiti u smeću. Zadarski liječnici opće prakse sastali su se u utorak na sastanku Hrvatskoga liječničkog zbora Zadar kako bi se što bolje upoznali s trenutačnom situacijom i svim nuspojavama toga cjepiva.

Navodno su se i pobunili tvrdeći da cjepivo nije dovoljno ispitano i da ne znaju kako dozirati cjepivo za dijete ili odraslog čovjeka. Navodno im na to pitanje nije znao odgovoriti ni Alan Medić, epidemiolog iz Zavoda za javno zdravstvo.

Liljana Klarin, predsjednica Hrvatskoga liječničkog zbora u Zadru, kazala je kako nije istina da su se liječnici pobunili, no priznala je kako je doista mali odaziv pacijenata za cijepljenje i da će, ne odazove li se više pacijenata koji su se voljni cijepiti u jednom danu, bočicu morati baciti.

Ključne riječi

Komentara 25

CI
cicibela
18:37 02.12.2009.

Javno tužiteljstvo treba hitno podnijeti krivičnu prijavu protiv HZJZ i Ministarstvo zdravstva. Razlozi: 1. zbog dizanje PANIKE među stanovništvom 2. zbog namjere da stanovništvo cijepe NEISPITANIM cjepivom i tako im UGROZE ZDRAVLJE I ŽIVOT 3.zbog toga jer nisu javno obznanilil NUSPOJAVE cjepiva 4. zbog RASIPANJA MILIJUNA KUNA poreznih obveznika na nepotrebno i štetno cjepivo Potkupljena bagra treba treba hitno u zatvor!

SU
sunce55
18:46 02.12.2009.

Znači sami potpisujemo da se dobrovoljno cijepimo. Ako odapnemo da \"ministar\" Milinović nije kriv što je nabavio neprovijereno cijepivo. Bojim se svinjske gripe, ali bogami i ovog cijepiva. Koliko smo ono para bacili na cijepivo koje sada propada. Ministre, opett krivi potez. Dokle?

MI
mikistjep
18:36 02.12.2009.

Pa ti reci da je recesija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije