Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečana inauguracija

Zbog rektora Borasa staje i promet u gradu

Damir Boras
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
13.10.2014.
u 07:00

Na svečanosti se očekuju predsjednik države Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović, potpredsjednik Sabora Nenad Stazić

Svečana inauguracija novoga rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa održat će se sutra u 12 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Povorka prorektora, dekana i članova Senata predvođenih novim rektorom Damirom Borasom, ali i odstupajućim rektorom Aleksom Bjelišem, od zgrade Sveučilišta do HNK doći će u 11.20 sati zbog čega će nakratko biti obustavljen i promet na sjevernoj strani Trga maršala Tita.

Na svečanoj se inauguraciji očekuju brojni visoki uzvanici, među kojima i predsjednik države Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović, potpredsjednik Sabora Nenad Stazić te ministri Branko Grčić, Vedran Mornar i Andrea Zlatar Violić. Najavljen je i dolazak predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec te predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina.

>> Damir Boras: Treba shvatiti da su obrazovanje i znanost investicija, a ne trošak

Komentara 4

KE
kermitovo
08:47 13.10.2014.

Možda se na ovaj način pokaže narodu kolika je važnost funkcije rektora. Ali ne u smislu moći već odgovornosti. Za sve funkcije bi omjer veličine svečanosti inauguracije i odgovornosti trebao biti proporcionalan.

OB
Objektivno...
08:16 13.10.2014.

Elita...

TH
than
12:17 13.10.2014.

Panem et circenses...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije