Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločin

Zbog ratnog zločina iz 1991. uhićen Jablan Keić (44)

jablan kejić
Nikola Ćutuk/PIXSELL
14.10.2010.
u 12:45

Uz još trojicu osumnjičenika terete ga za ubojstvo hrvatskog policajca Šefika Pezerovića

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije uhitili su 44-godišnjeg Jablana Keića s područja Dvora zbog sumnje da je 1991. godine s još trojicom pripadnika teritorijalne obrane tzv. SAO Krajine počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika.

Kazneno djelo počinili su na štetu ranjenog hrvatskog policajca Šefika Pezerovića iz Policijske uprave zagrebačke koji je sudjelovao u obrani Struge Banske. Policajac Pezerović se, zajedno s još dvojicom policajaca, Dragom Matijevićem i Ivanom Žalcem, nalazio u vozilu hitne pomoći koje je oteto 26. srpnja 1991. godine na području Kuljana, u blizini Dvora. Hitna pomoć prevozila je ove policajce koji su ozlijeđeni u tadašnjem velikom napadu na Pounje, a srpske paravojne jedinice kasnije su sanitetsku ekipu pustile, dok su policajce smaknule. Tijelo Šefika Pezerovića je pronađeno, dok se za Dragom Matijevićem i Ivanom Žalcem i dalje traga.

Osumnjičeni je priveden Istražnom sucu u Sisku, a ostala trojica osumnjičenih za ovo zlodjelo nisu dostupna hrvatskom pravosuđu.

Komentara 8

OB
-obrisani-
14:22 14.10.2010.

Kad god je neka vijest o junacima iz tzv. krajine spominje se ubijanje zarobljenih. U ovom slučaju i ranjenih zarobljenika. Zaista junaci ti srbi.

Avatar sultan46
sultan46
22:37 14.10.2010.

hahaah Hrvat SEFIK;;;;

MM
Mladen Miletić
13:55 14.10.2010.

sumnjičeni je priveden Istražnom sucu u Sisku, a ostala trojica osumnjičenih za ovo zlodjelo nisu dostupna hrvatskom pravosuđu, kako znamo sada je isporučivanje navelikoHrvtska Srbiji i obratno zr ne ? Ili ih Bosna ponosna neda susjedu Balknau ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije