Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zbog ratnog zločina iz 1991. uhićen Jablan Keić (44)

Uz još trojicu osumnjičenika terete ga za ubojstvo hrvatskog policajca Šefika Pezerovića
14. listopada 2010. u 12:45 8 komentara 222 prikaza
jablan kejić
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije uhitili su 44-godišnjeg Jablana Keića s područja Dvora zbog sumnje da je 1991. godine s još trojicom pripadnika teritorijalne obrane tzv. SAO Krajine počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika.

Kazneno djelo počinili su na štetu ranjenog hrvatskog policajca Šefika Pezerovića iz Policijske uprave zagrebačke koji je sudjelovao u obrani Struge Banske. Policajac Pezerović se, zajedno s još dvojicom policajaca, Dragom Matijevićem i Ivanom Žalcem, nalazio u vozilu hitne pomoći koje je oteto 26. srpnja 1991. godine na području Kuljana, u blizini Dvora. Hitna pomoć prevozila je ove policajce koji su ozlijeđeni u tadašnjem velikom napadu na Pounje, a srpske paravojne jedinice kasnije su sanitetsku ekipu pustile, dok su policajce smaknule. Tijelo Šefika Pezerovića je pronađeno, dok se za Dragom Matijevićem i Ivanom Žalcem i dalje traga.

Osumnjičeni je priveden Istražnom sucu u Sisku, a ostala trojica osumnjičenih za ovo zlodjelo nisu dostupna hrvatskom pravosuđu.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

 • -obrisani-:

  Kad god je neka vijest o junacima iz tzv. krajine spominje se ubijanje zarobljenih. U ovom slučaju i ranjenih zarobljenika. Zaista junaci ti srbi.

 • Avatar sultan46
  sultan46:

  hahaah Hrvat SEFIK;;;;

 • Mladen Miletić:

  sumnjičeni je priveden Istražnom sucu u Sisku, a ostala trojica osumnjičenih za ovo zlodjelo nisu dostupna hrvatskom pravosuđu, kako znamo sada je isporučivanje navelikoHrvtska Srbiji i obratno zr ne ? Ili ih Bosna ponosna neda susjedu Balknau ?