Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Zastupnici ponovo odgodili primjenu novog ovršnog sustava

Ovrha
ARHIVA VL
21.06.2012.
u 14:10

Ovršni zakon, koji ova Vlada odgađa već drugi put, HDZ je donio 2010. godine

Ponovno se odgađa primjena novog ovršnog sustava, sa 1. srpnja najkasnije do 15. listopada ove godine, izglasovali su danas saborski zastupnici. Cjelovit novi ovršni zakon uputit će se u saborsku proceduru čim vladajući dobiju mišljenje Europske komisije.

Ovršni zakon, koji ova Vlada odgađa već drugi put, HDZ je donio 2010. godine, a prema njemu je od 1. siječnja 2011. sve ovrhe provodila Fina, što će se zadržati u novom zakonu, ali uz određene promjene, dok je Zakon o javnim ovršiteljima trebao stupiti na snagu početkom ove godine, no vladajući ga odgađaju jer smatraju da je ulazak u nečiji dom i oduzimanje televizora, hladnjaka ili namještaja više čin omalovažavanja dužnika nego što netko iz te vrijednosti zaista može podmiriti dug.

Protiv ovih izglasovanih izmjena žestoko su se borili HDZ-ovci jer je javnim ovršiteljima, koji su se pripremali za početak rada početkom godine, iznajmili urede, zaposlili ljude, "preko noći rečeno da neće moći raditi".

Tako je Josip Đakić upozorio da se predlažu izmjene "ovršnih zakona" donesenih konsenzusom te upozorio kako preko toga neće "šutke prijeći" 68 pravnika koji su položili javnoovršiteljski ispit, a sada ostaju bez posla u koji su uložili znatan trud i novac.

Ključne riječi

Komentara 10

EI
eightball
14:45 21.06.2012.

Jasno,bolje da se uzme par stotina tisuca kreveta i televizora iz kucanstava,nego da se ovoj 68-orici vrati tih par tisuca ulozenih kuna...

FE
Felicijen
14:46 21.06.2012.

Opet su krvosljednici ostali bez krvi. Dijeta im je produžena...

VG
vgboy
14:44 21.06.2012.

nek idu k vragu i đakić i ovršitelji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije