Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost

"Zar neko dijete treba slomiti nogu da bi se most popravio?"

'          '
''
26.07.2011.
u 08:03

Na mostu kod OŠ Augusta Cesarca već je nekoliko tjedana desetak dasaka rasklimano, a na tri su vijci potpuno otpustili

Pješački most koji ide preko Krapinice kod Osnovne škole Augusta Cesarca u Krapini ponovno je opasan za prolaznike.

Otpušteni vijci

Naime, na njemu je desetak dasaka koje su rasklimane, a na tri su vijci potpuno otpustili, te se, kada se stane na njihov kraj, podižu u zrak, a noga pješaka propada. Mostom se pretežno koriste djeca, koja preko njega idu u školu, a ljeti do igrališta, ali i stanari obližnjih zgrada, koji preko potoka imaju vrtove, ili pak idu u šetnju po pješačkoj stazi. Upravo su stanari iz zgrada u blizini mosta najviše ogorčeni što na mostu svakih mjesec-dva fali daska, ili je pokoja opasno rasklimana. - Bojimo se za djecu, ona mostom prolaze desetak puta, sada su praznici i nerijetko se igraju i na samom mostu. Dugo je trebalo da poprave prošle daske koje su bile rasklimane, odnosno koje su falile, a sada su opet već dva tri tjedna rasklimane i nitko to ne popravlja - kaže Dražen Draganić, jedan od stanara. - Prošli put kada je falila daska na mostu, nakon nečijeg poziva je navečer došla policijska patrola, koja je onom svojom trakom označila rupu da netko u nju ne propadne, a sljedeće jutro su je iz Grada došli pokrpati, ali nije mi jasno kako je to most napravljen, kada se svako malo rasklimaju daske. Vikendom se mladi delikventi koji tuda prolaze znaju zaigrati, pa nas ujutro daske koje nisu pričvršćene dočekaju ispod mosta, a onda ih stanari vraćaju na mjesto, jer zamislite kako su te rupe opasne. Ne znam kako to pričvršćuju daske kada tako kratko izdrže. Treba prestati krpati i most napraviti kako treba - rekla nam je druga stanaraka.

Metalne ploče

Gradska komunalna služba je prije nekoliko mjeseci na sredini mosta dvije ili tri najoštećenije daske zamijenila metalnim pločama, međutim ni to ne djeluje kao najsretnije rješenje. - Kada je trajala nastava u školi, dolazili su iz grada i krpali rupe, ali otkada su praznici, nitko se ne obazire na rasklimane daske, a prolaznici se moraju loviti sa strane za ogradu, kako ne bi propali. Opasno je za sve, a ne samo za djecu. Po noći se ne vidi koja je daska rasklimana i opasno je hodati mostom, a sve zbog nečijeg nemara - rekla je stanarka Anja Poslončec.

Na proljeće će sve daske na mostu biti nove

Tomislav Antolić, komunalni redar Krapine nakon našeg poziva odmah je otišao provjeriti daske na mostu i obećao je popravak.- Za sada krpamo kako možemo, a kada s obradom završe nove daske, što će vjerojatno trajati do proljeća, čitav će most biti obložen novim daskama - rekao je Antolić.

Komentara 4

SU
SumskiGujd3k
12:03 30.07.2011.

Ajde dobro, veli Tom da budeju nove daske gotove u proljece.. To je odmah nakon zime.. A do onda neka djeca prolaze ispod mosta.

HT
hund-titan
13:21 26.07.2011.

Novinari pisite malo o mostu u Miljani.Tamo nece niko slomiti nogu,jer mosta vise od dvije godine jednostavno NEMA.Ali svake par mjeseci objavljate fotografije onih koji vam obecavaju,da most bude,ali to bi bila povezava sa Slovenijom pa nije tako bitno.

LU
ludva
23:54 26.07.2011.

kaj treba napraviti da Županijske ceste počinju normalno popravljati ceste.., a ne krpati sa dvije tri lopate asfalta??možda im poslati račun od mehaničara...ili budu nama Zagorcima počeli davati popust na tehničkome??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije