Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šaljite nam fotke

Maturanti slave najluđi dan, u Zagrebu i Rijeci hit dimne bombe

Norijada u Zagrebu 2018.
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/39
Autori: Hina, Lucija Tošić
22.05.2018.
u 15:55

Neki od učenika na glavu su skakali u popularnu fontanu Manduševac. Hitna pomoć intervenirala je nekoliko puta zbog prekomjerne konzumacije alkohola.

Maturanti diljem Hrvatske dočekuju i slave svoj posljednji srednjoškolski dan i veselom zabavom opraštaju se od školskih klupa i koračaju prema životu odraslih. Većina građana upravo na ovaj dan izbjegava mjesta na kojima se maturanti tradicionalno okupljaju, gađaju brašnom i jajima, pjevaju, plešu i slave. 

Tijek događaja: 

15:55 -  Riječki su maturanti u utorak u središtu grada tradicionalno bučno i uz polijevanje vodom i posipanje brašnom obilježili zadnji dan svoga srednješkolskog obrazovanja, a po policijskom izvješću nije bilo ozbiljnijih izgreda, osim prijavljenoga ispisivanja grafita s ustaškim simbolima po Spomeniku oslobođenja Rijeke na Delti.

13.20 – Većina maturanata uopće nije ušla u glavni šator jer je ulazak s bocama zabranjen.

Norijada u Zagrebu 2018.
1/18

13.00 – Povorka pristiže na Bundek. Okupilo se oko 3000 maturanata, što je znatno manji broj u odnosu na prošlu godinu kada ih je bilo 6000. Gradonačelnik Milan Bandić šetao je s maturantima gotovo do samog kraja.

Norijada u Zagrebu 2018.
1/48

12.00 – Kolona maturanata s Trga bana Josipa Jelačića krenula je prema Bundeku, gdje će biti cjelodnevni zabavni program. 

11.40 – Iako su se jučer iskazali pozitivnom gestom, danas su maturanti u Rijeci pretjerali u slavlju. Na Korzu, poznatom riječkom šetalištu, maturanti Pomorske škole bacili su dimnu bombu.

11.20 – Za razliku od svojih riječkih kolega koji su jučer hvalevrijednom humanitarnom akcijom prodavali sugrađanima palačinke umjesto da se gađaju brašnom i jajima, njihovi zagrebački kolege započeli su posipanje brašnom.

11.00 – Oko 11 sati zaštitari su ogradili Manduševac lancem kako bi spriječili maturante da skaču u fontanu.

10.30 – Neki od prisutnih učenika na glavu su skakali u popularnu fontanu Manduševac

10.00 – Već oko 10 sati maturanti su se počeli okupljati na Trgu bana Jelačića unatoč kiši koja je pala u Zagrebu. 

 

#norijada2018 😁🎊 @ivana.boss7

A post shared by Jelić Karolina (@karolina.jelic.9) on

 

Povratak na mjesto zlocina! 🎉🍾 #norijada2018 #norijadazagreb

A post shared by Sara Pavlovic (@lifeofsara1989) on

 

 

#maturanti #maturanti2018 #Virovitica #kvadrilja #gimnazijapp

A post shared by Gimnazija Petra Preradovića (@gimnazijapp) on

 

Na ovogodišnjem Danu zagrebačkih maturanata, popularnoj norijadi, policija u utorak očekuje oko 6000 učenika završnih razreda srednjih škola koji će se u 10 sati okupiti na središnjem gradskom trgu i u povorci od 12 do 13 sati prošetati do Bundeka pa će dio gradskih prometnica u to vrijeme biti zatvoren.

Zbog prolaska maturantske kolone za promet će potpuno biti zatvorena trasa njihova kretanja od Trga bana Jelačića, preko Praške, Zrinjevca, Strossmayerova i Tomislavova trga, Mihanovićeve, Miramarske, Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice, Mosta slobode, Ulice Damira Tomljanovića Gavrana do ulaza u park Bundek.

“Prije i za vrijeme prolaska kolone pješaka promet će navedenim ulicama biti potpuno zatvoren, a na prilaznim pravcima otežan”, izvijestila je u ponedjeljak zagrebačka policija.

Tramvajski će promet od oko 11.30 sati do oko 12.30 sati biti obustavljen preko Trga bana Josipa Jelačića i odvijat će se obilazno prema organizaciji ZET-a.

Autobusni će promet s terminala Pothodnik od oko 12 sati do oko 13 sati s redovnih linija biti preusmjeren na Ulicu grada Vukovara i Držićevu aveniju i dalje redovnom trasom.

Obilazni pravci za vrijeme zabrane prometa u smjeru istok – zapad jesu: Slavonska avenija, Zagrebačka avenija te Avenija Dubrovnik, a u pravcu sjever – jug: Držićeva avenija, Šubićeva ulica, Jadranski most, Savska cesta te Jadranski most, Selska cesta.

Građanima, putnicima i vozačima policija preporučuje da u vrijeme Norijade izbjegavaju odlazak prema centru Zagreba te prometnice kojima će se kretati velik broj pješaka.

U Osijeku će učenici završnih razreda srednjih škola na području Županije plesati quadrillu, francuski dvorski ples. U večernjim satima zabavljat će ih grupa Vigor, dok će tijekom dana DJ ROSO i Džuboks band biti zaduženi za dobru zabavu.

Pošaljite nam svoje fotografije s norijade, a najbolje ćemo objaviti u tiskanom izdanju Večernjeg lista u srijedu 23. svibnja! Na portalu Večernjeg naći ćete baš sve vaše fotke koje pošaljete! Fotkajte sebe, svoje prijatelje ili cijeli razred!

Pokažite da ste baš vi bili najotkačeniji, najkreativniji i najviše cool te da vam drugi nisu ni do koljena! Šaljite nam fotografije iz svih gradova, potpišite autora, navedite grad iz kojeg šaljete, ime škole i naziv razreda te se potražite u novinama ili na portalu!

Fotografije možete objaviti na Facebook stranici Večernjeg lista ili putem Twittera uz hashtag #norijada18, a možete nam ih poslati i na mail javi@vecernji.net ili putem mobilne aplikacije na opciji Ja reporter. 

Ključne riječi

Komentara 47

Avatar OK
OK
13:34 22.05.2018.

samo se zabavite klinci!!

Avatar 123456
123456
11:30 22.05.2018.

VL - jeste li slučajno čuli kak se u RH skupljaju potpisi za 3 (tri) životno važna referenduma? Jeste li vi normalni - hebete nas s norijadom, a o prevažnim stvarima za RH niti rijeći! SRAMITE SE !!!!

HI
hilafo
11:54 22.05.2018.

ima tu dobrih komada !!!...blago men , kad sam mlad..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije