Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zapalila se pa potonula ribarica, posada se spasila u zadnji tren

Posada je pokušala ugasiti požar, no nije uspjela. U posljednji tren putnici su se prekrcali na gumeni čamac i tako izbjegli tragediju
04. ožujka 2013. u 15:19 1 komentara 27 prikaza
brodica
Foto: Duško Marušić/Pixsell

Sva četiri člana posade su spašena nakon što je u ponedjeljak oko 9 sati izbio požar u strojarnici na 25 metarskoj ribarici "Marinero", a brod je oko 14.20 sati potonuo oko 8 nautičkih milja jugozapadno od otočića Svetac. Brodolomci su se spasili prekrcavši se na pomoćni gumeni čamac i nitko nije ozlijeđen. Preuzelo ih je ribarsko plovilo u prolazu "Sveti Nikola" a potom su policijskim plovilom "Sveti Jure" prebačeni do Komiže.

Tamo ih je dočekao kapetan ispostave koji je pokrenu istragu oko utvrđivanja uzroka pomorske nesreće u suradnji s inspektorima sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Split. Požar je iz nepoznatih razloga buknuo u strojarnici, a posada je napustila brod nakon bezuspješnog pokušaja gašenja požara koji je ubrzo zahvatio trup i nadgrađe.

Prema poziciji potonuća upućeno je plovilo Lučke kapetanije Split "Pojišan" radi provjere o eventualnom zagađenju morskog okoliša pogonskim gorivom iz tankova, priopćeno je iz Mi nsitarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

>>U lučici Pješčana uvala kod Pule potonula 13 metarska ribarica

 

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • Twinspark:

    nekako se ovo cesto dogadja, pogotovo na velikim dubinama... fora s siguranjem? ma neee