Naslovnica Vijesti Svijet

Junckerovo dramatično upozorenje: Na Balkanu je opet moguć rat!

Ako se ne otvorimo zemljama u toj iznimno kompliciranoj i tragičnoj regiji, ako im ne pružimo europsku perspektivu, imat ćemo ponovno rat u tom području kakav smo imali 1990-tih, rekao je Juncker.
17. travnja 2018. u 14:58 176 komentara 32055 prikaza
Kosovo
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker prilično je dramatično upozorio u utorak u Europskom parlamentu da EU mora pružiti europsku perspektivu zemljama jugoistočne Europe kako bi se izbjeglo ponavljanje ratnih sukoba iz 90-tih.

Prevlaka Nema ulaska Ovo su svi granični sporovi na Balkanu. EU upozorava da se moraju riješiti

"Ako se ne otvorimo zemljama u toj iznimno kompliciranoj i tragičnoj regiji, ako im ne pružimo europsku perspektivu, imat ćemo ponovno rat u tom području kakav smo imali 1990-tih", rekao je Juncker u svom govoru u Europskom parlamentu, nakon što se europskim zastupnicima obratio francuski predsjednik Emmanuel Macron.

"Ne želim ponovno rat na Balkanu i stoga se moramo otvoriti prema tim zemljama", dodao je Juncker.

Juncker je pozdravio Macronov govor ali je upozorio da Europa nisu samo Francuska i Njemačka i da je Europi potreban doprinos drugih.

Komisija će u utorak popodne objaviti izvješća o napretku zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU-u.

Kosovo
1 / 10
Jean-Claude Juncker
Junckerov tjedan na Balkanu Dok Kosovo ne prizna kao državu, Srbija ne može u EU GODINAMA BIJESNI Specijalni izvještaj iz Podgorice: Krvavi kokainski rat u Crnoj Gori Lars Ericson Wolke Lars Ericson Wolke: U 17. stoljeću Hrvati su slovili za čvrste i opasne neprijatelje
Celebrity
ZVIJEZDE
Najpoznatiji slučajevi osiguranja celebrityja – od dlaka na prsima do cijelog tijela

A1 izdvaja za Vas

 • Gjuro-Mrki:

  bez brige,tip je izjavu dal u polupijanom stanju.

 • Deleted user:

  Pa protiv koga će te ratovati,nema ni Jugoslavije ni JNA ni Miloševića ni Tuđmana a nema ni Izetbegovića Alije.Stanovi su odavno zauzeti a stanari proterani.Ne znam ko bi išao u rat nakon milenijumske pljačke devedesetih.

 • Avatar zong
  zong:

  Samo se vi i SAD nemojte mješati i pomagati nama i neće na balkanu nikakvoga rata biti...