Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transplantacija

Zagrebački liječnici bili najbrži i zato su dobili srce iz Grčke

transplatacija
Željko Lukunić/pixsell
24.10.2010.
u 18:56

Zahvat obavili mladi liječnici dr. Brucar i dr. Širić, a srce je iz Grčke u Zagreb prevezeno avionom hrvatske Vlade

Samo dan poslije transplantacije srca, šezdesetpetogodišnji Zadranin Slavko skinut je s respiratora i samostalno diše. Zahvat je prošao besprijekorno, rekla nam je dr. Jasna Stoić-Brezak, koordinatorica za transplantacijski program na Rebru. Ona je 23. listopada, pola sata poslije ponoći, dobila dojavu iz Grčke o darovatelju srca devetnaestogodišnjeg mladića koji je poginuo u prometnoj nesreći.

– Zahvaljujući našoj dobroj organizaciji, prva sam javila u Grčku da srce prihvaćamo i već u podne naš je eksplantacijski tim bio u bolnici na Kreti, u gradu Chaniauu, a u 17.30 srce je već bilo na Rebru, gdje je liječnička ekipa bila spremna za posao.

 

Zahvat su obavili mladi liječnici: dr. Brucar srce je transplantirao, a dr. Širić eksplantirao. Srce je iz Grčke u Zagreb prevezeno Vladinim avionom.

Komentara 2

XN
xnet0822
06:43 25.10.2010.

Tko ti je kriv, kad se ne paziš ? Kakve veze kardiolog ima sa tvojom upalom sinusa ?

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
21:48 24.10.2010.

neka žešća faca ovaj slavko.meni doktorica na 39.0 C i teškom upalom grla i sinusa ne da sumamed a njemu po srce avionom u grčku.za tu paru sam ljekarnu cijelu mogao kupit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije