Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporazum hdz-hsp as

Zagorski HDZ u koaliciji spojio HSP i HSP Ante Starčevića

žarko tušek,mario draganić (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
30.04.2013.
u 11:58

Zagorski HDZ postao je druga županijska organizacija stranke u zemlji, nakon ličko-senjske, koja je potpisala sporazum i s HSPAS-om i HSP-om

Predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek u Krapini je potpisao koalicijski sporazum za iduće lokalne izbore s Marijem Draganićem, glavnim koordinatorom HSP-a Ante Starčevića za Krapinsko-zagorsku županiju, čime je zagorski HDZ postao druga županijska organizacija stranke u zemlji, nakon ličko-senjske, koja je potpisala sporazum sa strankom Ruže Tomašić te istodobno s HSP-om što je dosad zbog razjedinjenosti pravaških opcija bilo gotovo nezamislivo.

– Odazvali smo se na poziv Žarka Tušeka da se priključimo njegovoj koaliciji u kojoj smo prepoznali kvalitetne ljude koji imaju snage i hrabrosti da vrate Zagorje na mjesto gdje pripada. Već 12 godina Zagorje nazaduje i krajnje je vrijeme da stvar preuzmemo u svoje ruke i da krenemo u realizaciju projekata koje smo dogovorili – objasnio je Draganić prilikom potpisivanja sporazuma kojim je Žarka Tušeka podržao kako kandidata za krapinsko-zagorskog župana. Na upit kako to da je ušao u koaliciju u kojoj je već otprije HSP, rekao je da to dosad nije bilo uobičajeno, ali da je premalo pravaša da se razdvajaju.

– Cilj nam je okupiti sve pravaše pod zajednički kišobran, probleme koje smo imali s HSP-om pospremili smo pod tepih, spremni smo ih i zaboraviti, moramo zajednički nastupiti, sve za boljitak Zagorja i Hrvatske – objasnio je Draganić.

– Okupljamo političku platformu za boljitak Zagorja u budućnosti jer vidim da neki hodaju po županiji i naglašavaju da im je Zagorje bitno. Pa svima nam je bitno, a koliko je njima bilo bitno govore rezultati u posljednjih 12 godina – u Zagorju je oko 10.000 nezaposlenih, nije realiziran ni jedan strateški projekt, imamo najveću stopu nezaposlenosti, iselilo se oko 20 tisuća radno sposobnih mladih ljudi, umirovljenici jedva spajaju kraj s krajem, kao i mladi koji pokušavaju ovdje zasnovati obitelji. Očekujemo dobru suradnju u našoj koaliciji, u kojoj svatko Hrvatsku i Zagorje nosi na posebnom mjestu u srcu – zaključio je pritom Tušek, čija koalicija sada, uz njegov HDZ, okuplja i ZDS, ZS, HSP, HSP AS, i HSZ Eko Savez.

>> Utemeljitelji HDZ-a u Gospiću: Bit ćemo pobjednička stranka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije