Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zadravec: Liječnica je agresivno došla u moju sobu i pokušala napraviti incident

Doktor Milas, s kojim sam jutros razgovarala, rekao je da se ispred Klinike za tumore odvija skup podrške odlasku troje radiologa, rekla je
06. svibnja 2021. u 13:08 38 komentara 29709 prikaza
Foto: Screenshot

Ispred Klinike za tumore održan je danas prosvjed djelatnika u svrhu podrške radiolozima koji rade u teškim uvjetima. Nakon tog prosvjeda izjavu je dala i predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Dijana Zadravec

Klinika za tumore (1) I VINOGRADSKA TREBA NOVE UREĐAJE Zašto vraćaju onkološke pacijente iz bolnice? Klinika za tumore ima najstariji CT!

– Doktorica Bolanča jutros je dobila zadatak od 10 pacijenata, da ih odradi u svom osmosatnom vremenu. Moram reći, tamo gdje radi privatno, odradi 30 do 40 pacijenata, a ovdje joj je bio problem odraditi 10 onkoloških pacijenata. To je optimalan, ako ne i premali zadatak za jednog liječnika, jer su liste čekanja puno prevelike da se takav posao ne bi odradio. Ona je agresivno došla u moju sobu, namjerno je pokušala napraviti incident. Agresivno je postupala, uzdisala i rekla da to neće učiniti – rekla je Zadravec govoreći o Karolini Bolanči Čulo koja se obratila medijima na današnjem prosvjedu. 

– Radiologija je važna i osigurala sam da nitko nije zakinut za zdravstvenu zaštitu – rekla je govoreći o štrajku liječnika 2013. godine kada je bila v. d. predstavnika Zavoda. Dodaje kako su tada liječnici, koji su radili i u privatnom sektoru, odbijali raditi. 

– Doktor Milas, s kojim sam jutros razgovarala, rekao je da se ispred Klinike za tumore odvija skup podrške odlasku troje radiologa – rekla je i ustvrdila kako su ljudi na današnji prosvjed dovedeni na prevaru. – Mene nije nitko kontaktirao – dodala je. 

– Ja pet godina tražim da se kupi bolja oprema koja bi pružila bolje uvjete rada – rekla je navodeći kako liječnici iz Klinike odlaze zbog uvjeta rada, a ne odnosa sa šefom. – Ovdje se sve pokušava svaliti na moje ponašanje, lijepe mi se etikete, a u podrazini se krade novac – rekla je. 

– Mene se optužuje za mobing, a ja se osjećam mobingirana – tvrdi Zadravec.

Ustvrdila je i kako je otkrila krađu i korupciju. – Za to posjedujem dokumente i sve sam prijavila Županijskom državnom odvjetništvu – tvrdi dodajući kako je tolerantna u međuljudskim odnosima, ali nije vezano uz korupciju i krađu. 

– Nadam se da će institucije naći vremena za kriminal u javnozdravstvenom sustavu i ispitati sve moje navode koje mogu potvrditi –  rekla je, navodeći da ima dokumentaciju na 400 stranica. 

– Iza mene stoji respektabilna stručna i znanstvena karijera koju nisam ostvarila uz pomoć HDZ-a ili bilo koje druge političke stranke. Prema mojim referencijama možete vidjeti da takav nivo stručnog i znanstvenog obrazovanja možete rijetko susresti kod nekog od mojih kolega – tvrdi. 

Za predstojnicu Kliničkog zavoda, navodi, nije potrebna politička angažiranost. – Morate biti docent ili profesor – tvrdi. 

Navodi kako njezin mandat traje od 2016. godine te kako je u tom razdoblju zaposlila 20 liječnika, točnije sedam specijalista i 13 specijalizanata.

– Ova kriza je posljedica potpisivanja ugovora iz 2016. godine kada je, na inicijativu HUBOL-a, ministar tražio od ravnatelja bolnica da se specijalizante koji se specijaliziraju za javno-zdravstvene ustanove oslobodi bilo kakvog troška po specijalizaciji ako nakon završene specijalizacije od pet godina odluče otići u privatne poliklinike ili u inozemstvo. Za deficitaran kadar, kao što je radiologija, to je katastrofalno – navela je dodajući kako je već tada znala da će biti problema. 

– Nije pošteno prema kući koja vam je plaćala specijalizaciju 750 tisuća kuna otići drugi dan, nakon šest mjeseci ili godinu dana, kao ovo dvoje mladih radiologa, u privatni sektor. Traži se lokalnost prema kući – navodi. 

objavio fotku
Vlado Kalember u Splitu pozirao sa sinom Darianom. Pratitelji: 'Skoro je visok kao ti'
Veliki mali auto
Novi automobil i uski prolaz, što može poći po zlu?
 • Avatar mofo
  mofo:

  Ako stvarno mislite da doktori nemaju putra na glavi, koliko god mrzili zadravec, niste realni.. maknut zadravecku, zabraniti da se radi po privatnim na štetu bolnica u kojima su zaposleni i mirna Bosna...

 • zbisko:

  Ona bi se opet tukla

 • Breoxs:

  Mislim da je dr.Zadravec u mnogim stvarima u pravu, ali ne razumije pravila igre u javnozdravstvenom sustavu! Izgorit će jer ima protiv sebe jaku i mnogobrojnu interesnu skupinu.