Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AVIONOM UŠLI U SRCE OLUJE

Zadivljujuć, ali i smrtonosno opasan: Ovako izgleda središte uragana Dorian

Foto: NASA/REUTERS/PIXSELL
02.09.2019.
u 09:11

Ovakav pothvat iznimno je zahtjevan jer da bi se došlo do mirnog dijela treba proći kroz iznimno nemirno i opasno područje

I dok su stotine tisuća stanovnika jugoistočne obale SAD-a evakuirane ili skrivene u skloništima, Nacionalna oceanska i atmosferska administracija (NOAA) snimila je prizor koji oduzima dah. 

Naime, oni su uspjeli ući u samo oko uragana Dorian. Radi se o mirnom središnjem dijelu uragana koji se smatra specifičnim za tropske oluje. Ovakav pothvat jako je zahtjevan jer da bi se došlo do mirnog dijela treba proći kroz iznimno nemirno i opasno područje, a posebno je to zahtjevno kad je u pitanju uragan 5. kategorije kao što je ovaj.

Zapanjujuće prizore pogledajte u nastavku:

Znanstvenici još uvijek pokušavaju dokučiti tajne nastanka velikih oluja. U proučavanju sudjeluje i hrvatska znanstvenica Željka Fuchs-Stone. Ona sa svojim timom OTREC također leti prema olujama i proučava sve aspekte nastanka oluja. Ona je prošli tjedan za Večernji list izjavila kako se Atlantik upravo bud. Više o tome možete pročitati OVDJE

VIDEO A ovako uragan Dorian izgleda iz svemira:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije