Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vapaj brata:

Za putovanje smo se pripremali cijeli život. Nađite tog zločinca!

 Emanuele Mecado  (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/5
28.08.2012.
u 13:57

Najvjerojatnije je Selena Margarit Graciano Macedo ubijena ondje gdje je pronađeno tijelo

Molim vas ljudi, policiju i Vladu... preklinjem vas, učinite samo jedno – pronađite krivca, jer mi smo dobri ljudi, a ovo je uništilo naše živote zauvijek – zavapio je pred novinarima potpuno emocionalno i fizički shrvan Emanuel, brat ubijene 31-godišnje Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo, nekoliko sati nakon što je na splitskoj Patologiji identificirao njezino tijelo. Na Patologiju je stigao u pratnji Marina Bosotine, počasnoga konzula Meksika, dvoje prijatelja iz Francuske i službenice iz meksičkog veleposlanstva u Budimpešti.

Fotografija na vidilici

Emanuel je pao na pod kad je vidio tijelo sestre, onesvijestio se i dugo nije mogao progovoriti. Želio se obratiti javnosti i uputiti poruku, ali nije bio spreman za kamere i fotoaparate. Potpuno blijed, jecajući, drhtavim, isprekidanim glasom, skupljajući uz potporu prijatelja zadnje atome snage, kazao je kako su on i sestra cijeli život štedjeli i planirali to putovanje koje im je puno značilo.

– Mi smo dobri ljudi, nikome nismo ništa zlo učinili. Noćna mora za mene i moju obitelj ne prestaje danas. Nastavlja se. Ja samo želim vratiti tijelo svoje sestre kući. Kad se vratim u Meksiko, čeka me puno posla – rekao je Emanuel. U Splitu će ostati sve dok tijelo ne bude prevezeno u Meksiko. Policija intenzivno nastoji riješiti slučaj. Razgovara s mnogim ljudima za koje se smatra da bi mogli znati tko je ubio Selenu.

Snimke nadzornih kamera na Marjanu nisu im pomogle, jer su postavljene radi protupožarne zaštite i njima se ne može kontrolirati tko ulazi u park-šumu. Iz policije, kao i iz tužiteljstva ne žele još ništa govoriti o pojedinostima slučaja. No, već je u grubim crtama poznato jedino njezino kretanje u Park šumi Marjan, gdje je i ubijena.

Bila je na prvoj vidilici gdje se fotografirala. S bratom se razdvojila nedugo nakon toga. On je policiji rekao kako ju je zadnji put vidio na “skalinama” koje vode od prve vidilice prema zoološkom vrtu. To je bilo u srijedu oko 16.30 sati. Navodno je nakon toga viđena u zoološkom vrtu.

Tijelo prekriveno granama

Bila je sama. Sa sjeverozapadne strane Marjana, kilometar od vrha Telegrin, pokraj šumskog puta pronađeni su njezin šešir i japanka. Tijelo su pronašli nekoliko dana poslije 300 metara dalje. Bilo je ubačeno u kameni procijep dubine oko pola metra. Spasioci koji su tražili Selenu više su puta pretražili to područje, čak su se i odmarali nedaleko do tog mjesta. Bilo je dobro kamuflirano. Preko procijepa bile su nabacane grane i humus. Tek kada su pripadnici HGSS-a počeli otkopavati humak, reagirali su psi. Vrlo je vjerojatno kako je ubijena na mjestu na kojem je pronađena. Zločinac koji ju je ubio, smatraju stručnjaci, dobro poznaje Marjan. Nema puno kamenih procijepa u koje se može ubaciti tijelo pa se smatra da je pripremao zločin. Kako nikako nije mogao znati da će baš Selena tuda proći, vjerojatno je naletjela slučajno.

Komentara 80

TV
Tata Vijolata čudo jadno
14:18 28.08.2012.

Jeza, groza, strava i užas!!

OB
-obrisani-
14:18 28.08.2012.

Cujte Hrvati !! Ovo nije dopustivo u nasoj zemlji !! U nasem drustvu ne mogu zivjeti ubice, abolirani koljaci, silovatelji, bolesni, idioti, kreteni, psiho bolesni, ratni zlocinci i koljaci skupa sa hrvatskim narodom !! ................................................................ Ne moze ni tek takoko da se otvore granice i da u Hrvatsku ulazi svaki kreten i kriminalac !! ................................................ Ovo je veliki minus za nasu zemlju i sve nas ukupno, nije ovo prvi slucaj zadnji je bio nedavno, osjeca se nemoc policije !! Ali kada treba pokraj puta naplatiti kaznu u saobracaju onda su tu !

OB
-obrisani-
14:03 28.08.2012.

neću ni čitati , sam naslov je dovoljan . užassssssssssss

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije