Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Za proizvodnju marihuane trošio 10 kilovata struje

12.11.2008.
u 14:20

KARLOVAC - Nakon obrade koja je trajala više od godinu dana karlovačka je policija otkrila laboratorij i vlasnika koji je u prostorima privatne kuće u jednom gradskom naselju na iznimno profesionalan način uzgajao marihuanu. Riječ je o Eriku Božiću (41) koji je jučer priveden istražnom sucu, a, iako je u kući pronađen cijeli arsenal oružja, prilikom uhićenja nije pružao otpor.

– Tijekom pretrage kuće u potkrovlju smo pronašli dvije posebno sagrađene i opremljene prostorije koje su služile za uzgoj marihuane. Ukupno su pronađene 23 stabljike marihuane u iznimno dobru stanju koje bi dale oko dva kilograma marihuane. Specifičnost ove zapljene je u tome što smo prvi put na području Karlovca pronašli prostore koji su opremljeni iznimno sofisticiranom opremom koja omogućuje kontinuirani uzgoj tijekom cijele godine i tri ili čak četiri berbe – rekao je Vlatko Cegur, načelnik krim-policije PU karlovačke dodajući kako je uz biljke pronađeno 24,8 grama suhe marihuane te 7 ručnih bombi M-57, puška sačmarica, skraćena vojnička puška M-48 napunjena streljivom, zračna puška, 167 komada raznog streljiva, 2 detonirajuće kapisle i sporogoreći štapin.

– Riječ je o iznimno kvalitenoj marihuani koju korisnici zovu još i "supergrass" čija cijena na crnom tržištu može dostići čak 100 kuna po gramu i sadrži oko tri puta više THC-a od uobičajne. Jedna sjemenka za uzgoj može stajati čak 20 eura. Prostori za uzgoj posebno su opremljeni; dio opreme, poput grijećih lampi, nabavljen je iz inozemstva. Da se pripremala kontinuirana i dugotrajna proizvodnja dovoljno govore podaci da smo pronašli čak 27 ultraljubičastih svjetiljki i da je instalirana snaga uređaja gotovo 10 kilovata – rekao je Darko Pavličić, voditelj odsjeka droga PU karlovačke.

Protiv Erika Božića, koji je sudionik Domovinskog rata, bit će podnesene kaznene prijave zbog zloupotrebe droga i nedozvoljenog držanja oružja i eksploziva.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije