Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snimka iz Kalifornije

VIDEO Na planinarenju snimio 'krug života': Koja bezobrazna zmija, mogla je pričekati da završe

Zmija podvezica
Pixabay
27.05.2024.
u 12:09

Fotograf Jaden istaknuo je da je zmijin lov zapravo trajao 15-20 minuta, a on je snimio samo vrhunac

Proljeće je doba kada je većina životinja najaktivnija. Izlaze iz zimskog mirovanja, pronalaze partnere, ali trebaju i znatno više hrane za svoje aktivnosti, stoga nisu neobični susreti s raznim vrstama koje inače ne viđamo često. 

Zahvaljujući "proljetnom ludilu", jedan američki fotograf za vrijeme planinarskog izleta u Kaliforniji snimio je video koji je u nekoliko dana skupio više od 15 milijuna pregleda na Instagramu, ali i stotine komentara pratitelja koji su ostali impresionirani ovim zornim primjerom "kruga života".

Na snimci se može vidjeti kako dvopruga zmija podvezica (Thamnophis hammondii), inače vrsta vodene zmije endemska za to područje Sjeverne Amerike, vreba dvije jedinke žabe podvrste Baja California (Pseudacris hypochondriaca hypochondriaca) koje su se našle u ljubavnom zagrljaju na stijeni iznad vode.

Dok su vodozemci bili ometeni svojim aktivnostima, tamna zmija polako se približavala odozdo prije nego što je zgrabila jednu od žaba. Sve tri životinje pale su u vodu gdje je jedna žaba uspjela pobjeći dok je druga stradala u raljama gmaza. Fotograf Jaden istaknuo je da je zmijin lov zapravo trajao 15-20 minuta, a on je snimio samo vrhunac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaden Klein (@jjsnakes)

"Nadam se da nije samo tako napustio svoju djevojku... Koja bezobrazna zmija, da sam na njezinu mjestu, čekao bih da završe pa se onda počastio... Kada te bivša 'zmija' vidi kako uživaš s novom curom...", neki su od komentara ispod videa, a pratitelji se nadaju da je ženka preživjela kako bi mogla nastaviti lozu.

VIDEO Kako se ponašati ako vas ugrize poskok

Ključne riječi

Komentara 1

ŠS
Štap sa glavom
18:23 27.05.2024.

Čudo su ti mobiteli. Ljudi otuđeni od prirode snime neki posve prirodni proces i čudom se čude što se to zbiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije