Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO POTPIS?

Večernji doznaje: Dinamo pregovara s velikim pojačanjem! Vatreni na pragu povratka na Maksimir

Zagreb: Marko Pjaca utakmicom protiv Vardara oprostio se od GNK Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
27.05.2024.
u 11:34

Priča je to koja se kuha već dulje vrijeme, a čiji je rasplet gotovo posve siguran

Dinamo je u slavljeničkom tonusu. Proslavio se Kup u Rijeci, nakon toga i prvenstvena titula. Prvo na Maksimiru, a onda u plavom grotlu i na Trgu bana Jelačića. Bilo je svečano, emotivno, prošarano govorima ključnih ljudi i najavama za novu sezonu. Sve je nastavljeno u ponedjeljak ujutro kad smo iz usta Velimira Zajeca, Marka Marića i Sergeja Jakirovića čuli da s istih pozicija kreću u novu sezonu. Bilo je nekih priča, teorija o tome da bi Dinamo mogao maknuti arhitekta trostruke krune, ali od toga nema ništa. Jakirović čvrsto ostaje u Dinamu, a novi izazovi već se polako planiraju.

Plavi sada prvo čekaju rasplet subotnjeg finala Lige prvaka. Dobije li Real Madrid dortmundsku Borussiju, jasno je da će Dinamo u kvalifikacije za Ligu prvaka krenuti tek od posljednje razine, točnije od play-off runde. Ne treba govoriti o tome koliko bi blagotvorno bilo preskočiti čak dva koraka, odnosno četiri europske utakmice na trnovitu putu do elitnog natjecanja. Uzme li, dakle, Modrićeva bijela družina iz Madrida svoju 15. titulu europskog prvaka, Dinamo bi tek u drugoj polovici kolovoza krenuo u boj za Ligu prvaka. Uspije li u tome – značilo bi to da će se u blagajnu plavih sliti negdje oko 40 milijuna eura. Čak i ako kroz playoff-borbu ne dođe u LP, Dinamo bi imao osiguranih oko 15 milijuna eura i grupnu fazu Europske lige.

Navijače sada zanima izgled momčadi za sljedeću sezonu. Kako smo doznali, na jednom velikom transferu već se uvelike radi. Štoviše, posao je već u poodmakloj fazi. Naime, Marko Pjaca mogao bi se vratiti na Maksimir. Kako doznajemo, pregovori su pri završetku, a Pjaca kao veliki dinamovac ne bi imao ništa protiv novog dolaska u plave dvore. Priča je to koja se kuha već dulje vrijeme, a čiji je rasplet gotovo posve siguran. Važno je napomenuti da Rijeka, s kojom Pjaca ima ugovor još dvije sezone, u svemu ne može raditi velike probleme. Zna se da u svom ugovoru Pjaca ima ugrađenu klauzulu od milijun i pol eura koja se bez problema može aktivirati. Ponudi li Dinamo Pjaci navedeni iznos, pregovori o transferu mogu početi odmah, a to će se, nesumnjivo je, i dogoditi.

Zagreb: Marko Pjaca utakmicom protiv Vardara oprostio se od GNK Dinamo
1/116

Pjacin dolazak mogao bi biti važan i u kontekstu Gabriela Vidovića. Naime, doznati se može da Bayern za mladog krilnog napadača traži iznos od čak 3.5 milijuna eura, što je za plave gabarite ipak previše. U Dinamu pokušavaju isposlovati novu jednogodišnju posudbu za Vidovića, jer aktualna suradnja ističe s krajem ove sezone. Bayern, barem zasad, to ne želi, jednako kao što nije želio ni prihvatiti Dinamovu ponudu od 1.7 milijuna eura za otkup ugovora. Traže 3.5 milijuna i zasad ne odustaju...

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Stradun
Stradun
13:55 27.05.2024.

Pjaca je dobar, ali sklon ozljedama.

EJ
ejStef
12:22 27.05.2024.

Hm, Pjaca, Hoxha, Vidović, Stojković, svi za istu poziciju. I još poneki mladi igrač... Prvo treba vidjeti da li će ostati Petković i Baturina, jer o tome ovisi kako će Dinamo igrati, pa onda treba popunjavati kadar... Nekako je bilo vidljivo da Marić očekuje odlazak obojice. Treba vidjeti da li će Jakirović znati pronaći najbolji sustav za slijedeću sezonu.

Avatar Pravi Hrvat Extra Klase
Pravi Hrvat Extra Klase
08:37 28.05.2024.

Dinamo pregovara s velikim domoljubnim pojačanjem! Vatreni na pragu povratka na Maksimir i navodno iz Rijeke porućuje, da je za dobru lovu za zagrebački dom spreman.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije